Blogolj!

Zenerajongó tolvaj

Vlad Tepes

Igazán nem panaszkodhatunk, Magyarországon még a tolvajok is kifinomult művészeti érzékkel rendelkeznek. Mi más magyarázhatná azt, hogy Kecskeméten még december 25-én ellopták a  Kéttemplom közön található Kodály Zoltánt ábrázoló, 50 centiméter méretű bronz szobrot?

A szobor, még átadáskor

Amit először tavaly szeptemberben csonkították meg. A Csak tiszta forrásból című bronz műről akkor a tolvajok lecsavarozták Bartók Béla szobrát. Így szegény Kodály Zoltán alakja hónapokig egyedül búslakodott, de karácsonykor Kecskemét szülöttének szobra is eltűnt a róla elnevezett zeneiskola előtti alkotásról.

Most pedig ilyen

És itt látszik, hogy szociálisan érzékeny, a művészetekért rajongó tolvajról volt szó. A szeretet ünnepén nem nézhette tétlenül, hogy Kodály Bartók nélkül szomorkodjon a hidegben, ezért hazavitte. Másrészt mindig jól jön egy bronzszobor otthon, amit fele lehet tenni a tv-készülék tetejére a Miskakancsó mellé. Harmadrészt biztos Kodály nagy rajongóját tisztelhetjük a tolvajban, aki így szerette volna kifejezni, mennyire tiszteli a mestert és életművét.  

G. Ferenc, a rajongó

A kecskeméti nyomozók viszont nem osztották a rajongó lelkesedését, az adatgyűjtés során beazonosították és 2018. január 4-én 17 óra 10 perckor őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 37 éves G. Ferencet. A gyanúsított először tagadta a bűncselekmény elkövetését, majd a mai napon részletes beismerő vallomást tett.

A helyszíni kihallgatás során egy ingatlan udvarán elrejtve megtalálták és lefoglalták a rendőrök az ellopott szobrot. A férfival szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Kecskeméti Rendőrkapitányság.

De a városban nem ez az első szoborlopás, legutóbb 2013-ban a tíz gömbből álló, a Naprendszert 1:3,3 milliárdod kicsinyítésben modellező szoborcsoport 50 kilós Szaturnuszát vitte el két férfi, de egyiküknél a házkutatás során megtalálták az alkotást. Remélem miután megtalálták a város eltulajdonított Szaturnuszát, mostanra a börtönben megtalálták az Uránuszát úr ánuszát is. 

https://verszivo.blogstar.hu/./pages/verszivo/contents/blog/46819/pics/lead_800x600.jpg
Az évszázad bűnözői,Idióta
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?