Blogolj!

A hollandok szent tehene

Vlad Tepes

Indiában ugye még a forgalom is megáll, ha egy tehénnek az úton támad pihenhetnékje. Hollandiában viszont internetes sztár lett a lábasjószágból.

Hermien a lázadó

Keleten szent állatnak számít a tehén, a tulipánosok viszont csak egyszerűen idióták. Merthogy egy Hermien névre hallgató tehén pár hét alatt nemzetközi hőssé nőtte ki magát és az internetezők szerint ő a szabadság új szimbóluma. És mit tett ez a négylábú? Eltörölte a szegénységet? Vizet fakasztott a sziklából? Betegeket gyógyított? Harcol a terrorizmus ellen? Egy nagy túróst. 

Egyszerűen lázadni mert a sorsa ellen, mikor a gazdája fel akarta rakni egy teherautóra és a vágóhídra szállítani. Hermien viszont megszökött. Ennek mintegy hat hete, és a tehén azóta is vígan éli remeteéletét a közeli erdőkben, mert nem sikerült elkapni. Persze az egész egy rohadt nagy hűhó, mert lefilmezni azért sikerült, aminek köszönhetően népszerűsége ez egekbe szökött. A fotóját és történetét egyre többen kezdték el megosztani, ímely még a holland királyi családhoz is eljutott. Kapaszkodjanak meg, a királynő még védelmébe is vette és a Twitteren szólította fel követőit, hogy fogjanak össze és mentsék meg Hermient. Nem csekély összeg jött össze, így ha elfogják akkor egy idős teheneknek fenntartott farmon élheti majd nyugdíjas éveit. 

Jogosan merül fel a kérdés:

De szerencsére úgy tűnik nem. Egy rettentően tapasztalt és rendkívüli tudásról tanúbizonyságot adó helyi állatorvos elmondta, hogyan lehetne elkapni anélkül, hogy nyugtatólövedékkel terítenék le. „Egy tehenet elég egyszerű előcsalogatni, csak más tehenek kellenek hozzá. Ha teheneket lát, automatikusan hozzájuk fog csapódni, ennyire erős ezekben az állatokban a csordaösztön.

Persze joggal aggódunk a hollandok épelméjűségéért, hiszen a téli olimpián sorra nyerik az aranyérmeket gyorskorcsolyázóik, de ők eközben egy tehénért aggódnak és rajonganak. Marhák!

Címkék: Idióták, Tehén
https://verszivo.blogstar.hu/./pages/verszivo/contents/blog/48480/pics/lead_800x600.png
Idióták,Tehén
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?