Blogolj!

Az év leghülyébb bankrablója

Láttunk már sok idióta bankrablót. De olyat tényleg ritkán, mint a Spitzbergákon. 

Merthogy ez legalább annyira nagy ötlet, mint bújócskát játszani egy tök üres szobában, vagy elrejtőzni egy üvegajtó mögött. Történt ugyanis, hogy bankrabló zsenink úgy határozott, hogy Norvégia legészakibb területén, a Spitzbergákon fog kirabolni egy pénzintézetet. Erről a helyről annyit érdemes tudni, hogy nem éppen egy mediterrán vidék, hanem egy szigetcsoport a Jeges-tengerben, körülbelül félúton Norvégia és az Északi-sarkpont között. Éppen emiatt nem is élnek itt túl sokan. 

De térjünk vissza a történelmet író zsiványra. Mert ezen a sarkvidéki környéken ez lehetett a világtörténelem eddigi első bankrablása. Tudniillik ilyen hülye kevés van, aki egy 2000 fős településen - ami itt a legnagyobb város, Longyearbyen néven -, a világ végén próbál kifosztani egy bankot. Hogy miért? 

Először is. Az alig lakott, gleccserekkel borított, jegesmedvék által lakott területen elég nehéz elrejtőzni a zsákmánnyal. Másodszor. Itt tényleg mindenki ismer mindenkit. Harmadszor. Kizárólag repülővel lehet elhagyni a szigeteket. Arról már nem is beszélve, hogy hősünk délelőtt 10:40-kor fogott akcióba. Ugye mekkora zseni? Ennél már csak az lett volna cifrább, ha udvariasan bemutatkozik a bank pénztárosának és megadja a személyes adatait.

Mindezeket egybevéve nem meglepő, hogy hamar elkapták. Mint kiderült, az illető egy külföldi utazó volt, aki túl sok útikönyvet ezek szerint nem olvasott a repülőn, mert nem nagyon volt tisztában a helyi adottságokkal.

A rendőrség végül elszállította a szigetekről a norvég szárazföldre, Tromso városába. Sajnos a bankrabló kilétéről, nemzetiségéről és az elrabolt összeg nagyságáról nincs információ. 

1
https://verszivo.blogstar.hu/./pages/verszivo/contents/blog/66656/pics/lead_800x600.jpg
Az évszázad bűnözői,Idióta
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-22 16:42:51
A liberálbolsevik suttogó propaganda szerint az "észkombájn" rabló egy korábbi, - még Kádár elvtárs által kiképzett - MSZ(M)P szavazó lehetett !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?