Blogolj!

Kábelháborút vív a temesvári polgármester

Bár személyesen még sosem jártam Temesváron, azt hiszem akadnak néhányan, akik meg tudnak erősíteni abban a meggyőződésemben, hogy alapvetően nem egy ocsmány város. Az interneten néhány kattintással utánajárva megállapítottam, rendelkezik egy-két varázslatos templommal, néhány remek építészeti látnivalóval és takaros parkjai is vannak, ami egy Romániában fekvő városhoz képest egyáltalán nem is rossz teljesítmény.

Nicolea Robu - Forrás: debanat.ro

Van ennek a városnak egy kiváló román polgármestere, aki azonban teljesen máshogy látja szeretett városát. Nicolea Robu urat ugyanis rendkívül zavarják a telekommunikációt elengedhetetlenül elősegítő kábelkötegek, amelyek átívelnek a temesvári utcákon. Azt azért le kell szögeznem, hogy a mai világban már elég sok minden lepusztul ha internetmentesítik és most nem is az otthoni szórakoztatást megteremtő tévé- vagy internetszolgáltatásra gondolok, hanem például olyan banális dolgokra, mint az oktatási rendszer fenntartása, a hivatalok működéséhez szükséges kommunikáció, meg egy-két ilyen apróság.

Robu urat ezzel együtt olyannyira zavarja, hogy ezek a bizonyos kábelek jóval a föld felett szövik át és látják el internettel, valamint kábeltelevízióval a temesvári népeket, hogy felszólítást küldött a helyi szolgáltatóknak annak érdekében, hogy ugyan legyen már szívesek, takarítsák le azokat a föld alá. Ahogy gyakorló turista, úgy hobbikábelbarát sem vagyok, de azt gondolom, ez a művelet azért nem olyan egyszerű. Sok mindent meg kell hozzá szervezni, például azt, hogy mi legyen addig a szolgáltatást igénybe vevő, fizető felhasználókkal, amíg a kábeleket elhantolják és akkor megint csak a legbanálisabb és legégetőbb kérdést vettem elő.

Robu úr viszont nagyon türelmetlen ember hírében áll, képtelen várni, ezért hétfő este fogta magát, felpattant a közterület-fenntartók furgonjára és maga kaszabolt ketté néhány a városon átívelő csúnya, rossz kábelt, megfosztva ezzel a fél temesvári lakosságot az internettől és a televíziótól. Robu úr nagy mártír egyébként, mert az akciónak hála a polgármesteri hivatalt is elvágta az interneteléréstől, de mint mondja, ez az áldozat csak az eszköze volt célja szentesítésének.

Persze, magát egy szemernyit sem érzi hibásnak a kialakult helyzetért, sőt, szerinte egyenesen a szolgáltatók hibája, hogy el kellett vágnia a csúnya rossz kábeleket. Másokat mondjuk elfelejtette megkérdezni arról, hogy akadályozza-e személyes gerillaakciója a munkájukat, mert egy román portál szerint azt a tanfelügyelőséget is levágta a világhálóról, akik ezekben a napokban próbaérettségiztetik a nebulókat, valamint vizsgákat és beiratkozásokat tartanak nekik. Országos szinten. A temesvári iskolások most szégyen szemre pendrájvon kapják meg a vizsgatételeiket a 21. században.

Bár Robu úr mélységesen sajnálja azokat, akik önhibájukon kívül internet nélkül maradtak, de ha nem csak üres ígérgetés, amit a szájával mond, akkor bizony még közel sincs vége a kábelháborúnak. Csak aztán nehogy megtalálja magának az a fránya fázis. Vagy a népharag.

Címkék: Idióta, román
https://verszivo.blogstar.hu/./pages/verszivo/contents/blog/70445/pics/lead_800x600.jpg
Idióta,román
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?