Blogolj!

A román építészet csodája

Vlad Tepes

Románia sok mindenről híres. Például ott van mindjárt a... Hirtelen semmi nem jut eszembe. Talán a magyargyűlölet. De most majd!

Mert ugye sok-sok román álma egy Dacia személyautó. Nehezen magyarázható, de ez van. Elég sok lapul tehát a garázsok mélyén vagy parkol az út mellett, de Vasile Teasc különösen jó ízlésről tett tanúbizonyságot. Az ő álma is egy Dacia volt, csak éppen egészen másképpen. 

Állítása szerint szeret provokálni a tövisi (Teiuş) háznak a tulajdonosa, ő ugyanis nem a garázsba álmodta a Daciát, hanem hozzácsapta a háza egyik falához - írja a magyar nyelvű Transindex a román Adevarul cikke nyomán.

Vasile régi álma volt ez és egy évig dolgozott azon, hogy megvalósulhasson. Végül a hasonlóan épeszű hivatalnoktól megkapta az építési engedélyt is, innen pedig már csak 6000 Lej, azaz körülbelül 400 ezer forint kellett és teljesült élete álma. Kiáll a házból egy fél Dacia Logan.

Azért választotta egyébként ezt a csúcsmodellt, mert ez a legolcsóbb, így az alkatrészek beszerzése még kifizethető volt neki. Mondjuk nem értem mi a fészkes fenének kell alkatrész egy félbevágott házba épített autóhoz, de ne feledjük, egy románról beszélünk. Ami ugye mindent megmagyaráz. Másrészt ez simán felértékeli a mi Suzuki Swiftünket.

Amúgy a fél autónak van egy fém váza, az egészet egy daru emelte fel a falhoz, és 60 cm-es rudakkal rögzítették. A település polgármestere is elmondta, hogy nem könnyű egy ilyet engedélyeztetni, majd kivitelezni, de Vasile rettentően kitartó volt, és végül sikerült megvalósítania az álmát. Ezzel pedig felkerült az "Akikre büszkék vagyunk" tablóra. Taps!

Fotók: Cosmin Szekely / adevarul.ro

https://verszivo.blogstar.hu/./pages/verszivo/contents/blog/72044/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?