Blogolj!

Egészen különleges romános elképzelés egy lépcsőről

Ragnar Volarus

A felújítás jó. Hiszen valami megújul és újra szép lesz. Persze csak akkor ha nem funkcionális analfabéták állnak neki.

Először a nagyváradi Ady-múzeumban is örültek a felújításnak. Most viszont kicsit értetlenül állnak. Mert ahhoz képest amit összehoztak a „szakemberek”, Mekk Elek keze munkája maga az építészeti kivitelezés non plus ultrája.

Az egy dolog, hogy már jó ideje zajlik a magyarság ikonikus költőjének emlékét őrző nagyváradi múzeum felújítása, pedig méretében nem éppen vetekszik New York Metropolitan Múzeumával.

Az épület Ady idejében a Müller-cukrászda kioszkjaként működött, és mivel éppen a megyeháza és az igazságügyi palota között áll, az újságíróként ezen intézményekbe is bejáratos költő gyakran időzött a teraszán.- Szó mi szó rég megérett már a külső-belső felújításra, és a homlokzaton elvégzett munka nyomán úgy festett nem lesz itt gond, méltó módon sikerül ráncba szedni az épületet.

De itt jön a de. Mindez ugye román földön zajlik, ahol ugye láttunk már másfél méter magas aszfaltutat, házba beépített Daciát és hasonlókat. Valószínűleg ugyanazt az építészeti felsőoktatási intézményt látogathatták mindannyian.

Mert ami a múzeumba vezető lépcsővel történt, azt nehéz épp ésszel felfogni. A teraszt övező kovácsoltvas korlátot ugyanis beleépítették a lépcsők új felületébe. Ilyet még nem látott a világ! Íme:

https://verszivo.blogstar.hu/./pages/verszivo/contents/blog/85298/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?