Blogolj!

A tömegpusztító paprika és a román panelszakács története

Na szóval az van, hogy a hülyeség néha tényleg fáj. És nem csak a szó átvitt értelmében, hanem úgy igazán, konkrétan, rendesen, fizikailag.

Fotó: Pixabay

Erről nagyon részletesen tudna mesélni az a román fickó, aki világmegváltó gondolatként húsz darab méregerős paprikát pakolt a mikrójába hőkezelés céljából. Csak éppen nem volt tisztában néhány fizikai-kémiai folyamattal.

Azt kell tudni ezekről a gonosz kis zöldségfélékről - azon túl, hogy rendszerint kétszer csípnek -, hogy koncentráltan tartalmaznak kapszaicint. Közismert tény, ennek a vegyületnek a koncentrációja szabja meg azt, mennyire mar egy csípős paprika és azt sem árt tudni, hogy a hő hatására bizony a sunyi kis kapszaicin-molekulák vadul feltépik a paprikahús-börtön rácsait és köztörvényes bűnözőként mennek osztani a fájást.

Szögezzük le gyorsan, nincs azzal semmi baj, ha valaki nem túl okos. Sőt, vannak helyzetek, amikor még az sem számít, ha valaki teljesen hülye. Az viszont már nagyon is nagy baj, ha az intelligencia-csökkentett egyén marhasága mások tepsi, pardon, testi épségét veszélyezteti.

Itt jön össze a tudomány a fantasztikummal, no meg a mikrózott paprika a tömegoszlató fegyverrel. Amatőr panelséfünknek ugyanis sikerült elgázosítania egy komplett lépcsőházat a megmikrózott paprika-hadsereggel. A sült finomságnak szánt zöldségek a mikrohullámok simogató érintésére paprikaspray-bombává alakultak át és pillanatok alatt belepték az egész épületet.

Bár a sztori mókásan hangzik, higgyük el, hogy nem lehetett kellemes érzés a második emeleten Marika néninek a Barátok közt vad megtekintése közben a paprikagáztól elcsukló hangon Magdi anyus után kiáltania, mielőtt az lebucskázott volna a lépcsőn. És mielőtt ő is fejvesztve menekülni kezdett volna a lakásól.

A váratlan terror alá vont szomszédság azonnal értesítette a tűzoltókat, akik gyorsan megérkeztek a helyszínre, s csak hogy érzékeltessem, mennyire volt brutálisan maró hatású a könnyed ünnepi vacsorának induló mikrózott sült paprika, meg kell osztanom az olvasóval, hogy a derék tűzoltóknak is gázmaszkkal kellett behatolniuk a gázmérgezés epicentrumába és kimenekíteniük az egész galibát okozó, akkor már saját erkélyén fuldokló szerencsétlen flótást.

Arról már nem szól a fáma, hogy elérte-e a szomszédság bosszújának a keze a paprikaterroristát, mindenesetre hatósági szankciókkal nem kellett szembenéznie. Stílszerű lenne megünnepelnie ezt egy jó nagy adag csilis babbal.

1
https://verszivo.blogstar.hu/./pages/verszivo/contents/blog/87918/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-12-24 11:16:39
• A hülyeség és a zsenialitás között csupán egyetlen különbség van: a zsenialitásnak vannak határai.
(Albert Einstein)
Aztán, ami még ennél is borzasztóbb igazság:
• Az a baj a hülyékkel, hogy soha nem adják fel.
Továbbá:
• A tudás véges, a tudatlanság pedig szükségképpen végtelen. (Karl Popper osztrák filozófus)
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?