Blogolj!

Fox képviselő megkezdte munkáját a brit parlamentben

Dorogi László

A róka besétál a parlamentbe, majd az egyik képviselő irodájának ajtaja elé szarik. Ez akár egy nyuszikás vicc felütése is lehetne, de ez bizony a kőkemény Brexit utáni angol valóság.

Váratlan vendég látogatta meg a brit törvényhozókat a Westminster-palotában csütörtök este - számolt be a Metro. A hívatlan látogató jókora felfordulást okozott, kis túlzással a londoni yardok fele őt üldözte emeletről emeletre - Die Hard módon, mindhiába. Persze, gondolhatták volna a szervek, hogy egy csavaros észjárású delikvenssel kell felvenniük a harcot, elvégre ha valaki éles eszű gondolkodó, az ravasz mint a róka...

Mr. Fox egészen a brit parlament negyedik emeletéig jutott partizán akciója során, ami közben útba ejtette a kávézótól kezdve a liftaknát is, ám félúton megállt és hagyott egy kis nyomot magából az utókornak. Hogy ezzel a gesztussal a munkáspárti Kerry McCarthy munkájáról szeretett volna véleményt alkotni, vagy szimplán csak megülte a bendőjét a kávéházi bagett maradéka, azt újságírói kérdésre sem erősítette meg, de rögzítsük a tényt: alaposan odacsinált a politikus ajtaja elé.

A négyemeletnyi hajszának nagy nehézségek árán Róka úr befogásával vetettek véget a yardok, majd egy gyors mozdulattal Schrödingeri macskát csináltak belőle és dobozba csomagolták. Mr. Fox nem is nagyon értette, miután elengedték a parlamenten kívül, hogy mi a fityfene történt, zavarodottan bóklászott a szabadban. Sebaj, félúton majd biztosan találkozik a nyuszikával.

Címkék: Anglia, parlament
https://verszivo.blogstar.hu/./pages/verszivo/contents/blog/90109/pics/lead_800x600.png
Anglia,parlament
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?