Blogolj!

Kína-fóbia Romániában

Ragnar Volarus

Az előítélet nem szép dolog. Az általánosítás sem. A kettőt együtt viszont csúcsra járatták egy román településen.

Egy Prahova megyei településen, ahol a fejekben lakozó sötétségnél csak a munkanélküliség nagyobb, nem kérnek egy több mint 50 millió eurós projekt keretében, kínaiak által épített hűtőgyárat. Pedig hirtelenjében 750 új munkahely „teremtődne” a környékbelieknek. Csakhogy most nincs munka, így mindenki otthon ül és tévét néz. A varázsdobozban pedig azt látják, hogy Kínában ott a Covid-19, abból pedig nem kérnek.

Mert azok a rohadt kínaiak nem csak pénzt és munkahelyet hoznának, hanem hoznák magukkal a vírust is. Mert ezek szerint – mi ugyan lemaradtunk róla – minden kínai beteg.

„Ide csak ne jöjjenek, ne jönnejek, maradjanak otthon, nekünk nem kellenek. A vírusukkal, meg a többi betegséggel, amit hoznának – nincs itt mit keressenek” – nyilatkozta egy hölgy a szóban forgó Ariceștii Rahtivani községből.

Pedig éppen a munkalehetőség csekély mértéke miatt rengeteg fiatal dolgozik külföldön. Egy helybéli öregasszony szerint ezek a fiatalok hazajönnének, ha megnyílna a gyár. De akkor se kell, mert akkor csőstül jönne a vírus is.

A helyi tanácsos elmondta, az üzlet már megköttetett, tehát hiába a tiltakozás. Ráadásul az ő két fia is külföldön dolgozik, tehát miért lenne meglepő, ha mások meg ide hozzájuk akarnának jönni?

A polgármester szerint ráadásul, mivel a gyárnak külsős szolgáltatók munkájára is szüksége lenne, összesen legalább 2000–2500 új munkahely jönne létre a beruházással, így a helyi migrációt is jócskán csökkenthetné. Csak az a fránya vírus ne lenne. Meg a mélységes mély sötétség a kobakokban. Mert az ugyan nem halálos, de sokkal nagyobb károkat okoz világszerte.

https://verszivo.blogstar.hu/./pages/verszivo/contents/blog/90750/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?