Blogolj!

Az éhhaláltól fél a magyar, nem a koronavírustól

Dorogi László

Őszintén remélem, hogy mostanra mindenkinek sikerült kifosztania a hozzá legközelebb eső kisboltot, szupermarketet, vagy ABC-t, aki erre érzett késztetést.

Fotó: napi.hu

Tudom, tudom, nem nyújtok vigaszt számukra semmivel, mert a csúnya rossz koronavírus jön megölni őket és persze mindenki mást is, de arra már most nagyobb összegbe mernék fogadni, hogy szignifikánsan meg fog növekedni a kidobott élelmiszerek aránya néhány hónap múlva. Persze, nem baj az, ha nem leszel koronás, legalább éhen dögleni nem fogsz. Azt pedig a szocializmus óta tudjuk, hogy amit megeszel, az mind a tiéd.

Valamiért úgy alakult - és most nem fogok összeesküvés-elméleteket sem gyártani, sem megerősíteni -, hogy az újfajta, COVID-19 névre keresztelt koronavírus berobbant a köztudatba, hónapok óta mindenki erről beszél és ugye most már félhetünk is jogosan, mert itt van nálunk, berontott, nem állította meg senki és semmi. Én ugyan nem fogok többet papolni az emberi butaságról, mert aki buta az úgyis tagadja, aki meg nem, az úgyis le fogja butázni a butákat, és egyébként is értekeztem már erről.

Mondjuk szépen együtt: nem fogunk belehalni a koronavírusba!

Az ember természeténél fogva fél az ismeretlentől és ezt nagyon is helyesen teszi, mert a mai világban már bárhol és bármikor érheti kellemetlen meglepetés. A félelem viszont gyakran esztelen pánikot és paranoiát szül, ami persze tök jól jön egyeseknek. Mielőtt azonban mindenki vadul kapkodna a szájmaszkok után - tudom, tudom, már elkéstem -, vizsgáljunk meg néhány érdekes számadatot.

De most akkor fussunk neki még egyszer, objektívan, a számokat elemezve. Tanulságos lesz, ígérem. És ha valakinek csírát vet a kis fejében a dolog, akkor talán nem megy majd fejjel neki a teszkóspolcnak.

Nos, 2020. februárjában hozzávetőlegesen 2500 olyan halálesetet regisztráltak világszerte, amely összefüggésbe hozható a koronavírussal. Ez sajnálatos dolog. De! Azon elgondolkozott már bárki is, hogy például autó-balesetben mennyien veszítették életüket ezen időszak alatt? Segítek: világszerte hozzávetőlegesen 112 ezren. És a sima influenza szövődményeiben? Segítek: 325 ezren.

Mégis csak ezen a fránya koronavíruson pörög mindenki. Igen, legyünk felkészültek, igen, fektessünk hangsúlyt a megelőzésre és igen, ne matassunk az orrunkban és szánkban miután a komplett BKV-járműparkot végigtapiztuk. De ne azért, mert jön a korona, oszt jól megmurdelünk tőle, hanem azért, mert egyébként sem higiénikus, és amúgy is olyan időszak van - nahát, így télen - amikor vírusok jönnek-mennek. És sajnálatos módon azok, akiknek nem elég erős az immunrendszerük, vagy van valamilyen más betegségük, vagy már nem is túl fiatalok, azok bele is halhatnak.

De a magyar az jól megrohamozta a boltokat, tonnaszám vette a lisztet, a cukrot, a konzervet és most várja az apokalipszist. Ami majd érdeklődés hiányában természetesen elmarad. De miért is csodálkozunk? A magyar ugyanezt csinálja karácsonykor, húsvétkor, vagy egy mezei háromnapos hosszú hétvégén is: raktároz, mert ha egy napig nincsen bolt, és pláne ha eljő a halálosztó koronavírus, akkor lecsap az armageddon. És milyen jó lesz majd, ha a nagymama a karanténban meg tudja sütni a kis unokának a lekváros tekercset, miközben a tudatlan hülyék, akik nem raktároztak be, majd jól éhen pusztulnak. Meg még a korona is megöli őket. Kezdek rettegni. 

https://verszivo.blogstar.hu/./pages/verszivo/contents/blog/91130/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?