Blogolj!

A vodka baromira nem öli meg koronavírust

Bármennyire is hihetetlen, a vodka nem igazán véd még a koronavírustól, hiába is locsoljuk literszámra a kezünkre, merthogy Amerikában ez a legújabb dili.

Erre az elsőre viccesnek tűnő, ám igazából baromira haszontalan és lényegében még veszélyes homemade magoldás azért terjedt ez az amcsiknál, mert a koronavírus-járvány okozta pánik miatt elég hamar kifogytak a kézfertőtlenítőből, amit egyesek azzal próbáltak meg orvosolni, hogy elővették a jó öreg vodkás üveget és azzal a nedűvel mostak kezet.

Sőt, egy márkára kimondottan rácuppantak, a Tito's Vodka nevezetű italra, ezért a cég az utóbbi napokban nem győzi hangsúlyozni a különböző médiumokban, hogy vodkából rohadtul nem lehet kézfertőtlenítőt készíteni, vagyis lehetni éppen lehet, csak nem ér semmit, így továbbra is ki vagyunk téve a vírusnak.

A dologhoz hozzá tartozik, hogy ez az egész ügy a járványügyi központ egy kiadott javaslata miatt pattant ki, ami arra vonatkozott, hogyan lehet házilag kézfertőtlenítőt készíteni. A közlemény egyik legfontosabb pontja az volt, hogy az ehhez használt alkoholnak legalább 60 százalékosnak kell lennie.

Na, már most az a probléma, hogy az említett Tito's Vodka nem éri el ezt a szintet, magyarán csak annyit érünk el a dologgal, hogy baromi drága piával próbálunk megszabadulni a baciktól hiába. Ezért tessék inkább rendesen kezet mosni...

(Borító: foodbeast.com)

https://verszivo.blogstar.hu/./pages/verszivo/contents/blog/91415/pics/lead_800x600.jpg
Amerika,hisztéria,koronavírus,vodka
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?