Blogolj!

A románok a saját himnuszuk helyett inkább Bee Geest hallgatnának

Már egy kicsit kezdtük magunk furán érezni, hogy az elmúlt napokban nem érkezett semmi agymenés a románoktól, na de nem is tartott sokáig a rádiócsend.

A minap ugyanis épp azzal rukkoltak elő, hogy ha a román himnusz helyett inkább a Bee Gees egyik legnagyobb slágerét nyomassák a rend őrei. Természetesen a Stayin' Alive című örökzöldre gondoltak a koronavírus-járvány miatt behozott szigorításoktól egyre jobban bekattanó lakosok.

Tudni illik, a belügyminiszter még szombaton elrendelte, hogy a szükségállapot ideje alatt hétvégenként négyszer játsszák le a himnuszt a Román Rendőrség, a Román Csendőrség, illetve a Román Határőrség épp szolgálatban lévő járműveiből.

Na, most ebből lett baromi gyorsan elegük az intézkedéseknek megfelelően otthon lévő román állampolgároknak, így kedden már el is indítottak egy petíciót azért, hogy a román himnusz első három szakasza helyett inkább a Stayin' Alive című dalt játsszák a rend őrei miközben az utcákon furikáznak.

A petíciót már ezernél is többen írták alá. Nyilván nem véletlen a dalválasztás, hiszen ezekben a vészterhes időkben mindenkinek szüksége van egy kis biztatásra, ne meg persze valóban az sem árt, ha az ember túléli a világjárványt.

https://verszivo.blogstar.hu/./pages/verszivo/contents/blog/92711/pics/lead_800x600.jpg
himnusz,járvány,koronavírus,román,Stayin' Alive
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?