Blogolj!
A Nők Lapja mossa kezeit a saját Eszenyi-interjúja miatt

A Nők Lapja mossa kezeit a saját Eszenyi-interjúja miatt

2020.03.12. | Tündi

Több szempontból is elég érdekesen alakultak az elmúlt napok, aminek az egyik csúcspontja kétségtelenül az Eszenyi Enikő körül kialakult botrány.

Tovább
A tömegpusztító paprika és a román panelszakács története

A tömegpusztító paprika és a román panelszakács története

Tovább
A román építészet csodája

A román építészet csodája

Tovább

Gwyneth Paltrow megmondja a tutit a koronavírussal kapcsolatban

2020.02.26.

A színésznő természetesen mindenhez IS ért.

Amikor már azt hiszed, nincs lejjebb…akkor megérkezik a vaginaillatú parfüm

2020.02.22.

Erykah Badu énekesnő profilt váltott és félő, hogy már nem is zenei karrierjével, hanem bizarr kreálmányával fogják azonosítani.

Kína-fóbia Romániában

Ragnar Volarus
2020.02.21.

Az előítélet nem szép dolog. Az általánosítás sem. A kettőt együtt viszont csúcsra járatták egy román településen.

Egy Prahova megyei településen, ahol a fejekben lakozó sötétségnél csak a munkanélküliség nagyobb, nem kérnek egy több mint 50 millió eurós projekt keretében, kínaiak által épített hűtőgyárat. Pedig hirtelenjében 750 új munkahely „teremtődne” a környékbelieknek. Csakhogy most nincs munka, így mindenki otthon ül és tévét néz. A varázsdobozban pedig azt látják, hogy Kínában ott a Covid-19, abból pedig nem kérnek.

Mert azok a rohadt kínaiak nem csak pénzt és munkahelyet hoznának, hanem hoznák magukkal a vírust is. Mert ezek szerint – mi ugyan lemaradtunk róla – minden kínai beteg.

„Ide csak ne jöjjenek, ne jönnejek, maradjanak otthon, nekünk nem kellenek. A vírusukkal, meg a többi betegséggel, amit hoznának – nincs itt mit keressenek” – nyilatkozta egy hölgy a szóban forgó Ariceștii Rahtivani községből.

Pedig éppen a munkalehetőség csekély mértéke miatt rengeteg fiatal dolgozik külföldön. Egy helybéli öregasszony szerint ezek a fiatalok hazajönnének, ha megnyílna a gyár. De akkor se kell, mert akkor csőstül jönne a vírus is.

A helyi tanácsos elmondta, az üzlet már megköttetett, tehát hiába a tiltakozás. Ráadásul az ő két fia is külföldön dolgozik, tehát miért lenne meglepő, ha mások meg ide hozzájuk akarnának jönni?

A polgármester szerint ráadásul, mivel a gyárnak külsős szolgáltatók munkájára is szüksége lenne, összesen legalább 2000–2500 új munkahely jönne létre a beruházással, így a helyi migrációt is jócskán csökkenthetné. Csak az a fránya vírus ne lenne. Meg a mélységes mély sötétség a kobakokban. Mert az ugyan nem halálos, de sokkal nagyobb károkat okoz világszerte.

A román vasút kézivezérlése

2020.02.19.

Ami el tud romlani, az el is romlik, ezt a napokban a román vasúttársaságnál is megtapasztalhatták, bár úgy hallani, hogy szomszédainknál a vasúti szolgáltatás amúgy is gyakran hagy némi kívánnivalót maga után.

Címkék: román

A nő és a kiegyenesített körforgalom

Ismerik a viccet, hogy a női autóvezető odaér a körforgalomhoz? Nem?

Akkor megmutatjuk, mert ez nem vicc. Az anyagi kár jelentős. Nem csak az ő autójában, hanem az egész környéken.

Hogyan oldjunk meg egy vitát? Úgy, hogy mindig a másik a hülye

2020.02.15.

Érdekes vita alakult ki a napokban a Twitteren arról, hogy ki az igazán bunkó utas.

Ész hová mész: tizennégy hónapja elásott burgert tolt be egy angol fickó

Dorogi László
2020.02.14.

Bizonyára sokan hallottak már az egyik legismertebb koreai ételről, az erjesztéssel készülő kimcsiről. Nos, egy Matt Nadin névre hallgató úr feltalálta az erjesztett Big Mac-menüt.

Fotó: sickchirpse.com

Arra persze - remélhetőleg - semmi garancia, hogy a rohasztott burgerből egy váratlan gasztroforradalom révén hagyományos brit nemzeti étel lesz, mindenesetre a jó öreg Matt gyomra komoly megpróbáltatásokon meg keresztül, mire megemésztette.

A barnsley-i lakos negyvenedik születésnapjára valami brutálisan nagyot akart gurítani, ezért még 2018 őszén elásott egy Big Mac menüt mélyen a föld alá - természetesen minden velejáróval együtt. A sült krumpli, a burger és a csokis shake 14 hónapon keresztül pihent a föld alatt, hogy aztán kihantolja és a szervezetébe juttassa.

A háromgyerekes családapa már régóta hencegett a barátainak és családtagjainak arról, hogy bármilyen romlott kaját be tud tolni úgy a búrájába, hogy nem lesz tőle semmi baja. Eljött hát a puding próbájának, az evésnek az ideje.

Persze, Matt megadta a módját az ünnepi lakomának, abba a McDonald's étteremebe csüccsentek be barátjával, ahol eredetileg megvásárolták a még kifogástalan állapotban lévő friss elemózsiát. A romlott kaja-fetisiszta férfi ember húsz perc alatt gyűrte be a penészes menüt, de mint mondta, sokkal rosszabbra számított.

Az étkezést természetesen rögzítették is, így most az interneten mindenki átélheti ezt az undorító élményt. Matt szerint egyébként attól eltekintve, hogy a krumplin penész pihent, a csokis shake pedig leginkább sáros trutyira emlékeztetett, a burger kifejezetten jó állapotban maradt meg az utókornak. Állítólag az íze sem volt olyan rossz, csak rémesen kemény volt a hús. Ízlések és pofonok.

Címkék: Anglia

Mekk Elek Romániába költözött

2020.02.10.

Fotó: Facebook

Más ugyanis nem magyarázhatja azt a még házibarkácsnak is nehezen nevezhető problémamegoldást, melyet a helyi vízszolgáltató alkalmazott egy kissé leamortizálódott vízvezeték során.

Címkék: román

Fox képviselő megkezdte munkáját a brit parlamentben

Dorogi László
2020.02.07.

A róka besétál a parlamentbe, majd az egyik képviselő irodájának ajtaja elé szarik. Ez akár egy nyuszikás vicc felütése is lehetne, de ez bizony a kőkemény Brexit utáni angol valóság.

Váratlan vendég látogatta meg a brit törvényhozókat a Westminster-palotában csütörtök este - számolt be a Metro. A hívatlan látogató jókora felfordulást okozott, kis túlzással a londoni yardok fele őt üldözte emeletről emeletre - Die Hard módon, mindhiába. Persze, gondolhatták volna a szervek, hogy egy csavaros észjárású delikvenssel kell felvenniük a harcot, elvégre ha valaki éles eszű gondolkodó, az ravasz mint a róka...

Mr. Fox egészen a brit parlament negyedik emeletéig jutott partizán akciója során, ami közben útba ejtette a kávézótól kezdve a liftaknát is, ám félúton megállt és hagyott egy kis nyomot magából az utókornak. Hogy ezzel a gesztussal a munkáspárti Kerry McCarthy munkájáról szeretett volna véleményt alkotni, vagy szimplán csak megülte a bendőjét a kávéházi bagett maradéka, azt újságírói kérdésre sem erősítette meg, de rögzítsük a tényt: alaposan odacsinált a politikus ajtaja elé.

A négyemeletnyi hajszának nagy nehézségek árán Róka úr befogásával vetettek véget a yardok, majd egy gyors mozdulattal Schrödingeri macskát csináltak belőle és dobozba csomagolták. Mr. Fox nem is nagyon értette, miután elengedték a parlamenten kívül, hogy mi a fityfene történt, zavarodottan bóklászott a szabadban. Sebaj, félúton majd biztosan találkozik a nyuszikával.

Címkék: Anglia, parlament

Még csak február van, de tuti ők ketten az év leghülyébb drogkereskedői

Ragnar Volarus
2020.02.05.

Most képzeljék el, hogy Ted Bundy egy "Sorozatgyilkos vagyok" pólóban sétálgat az utcán, vagy Pablo Escobar "kokain" feliratú táskával csempészteti a drogot hűséges alattvalóival. Persze ilyenkor működhetne a fordított pszichológia, mondván ennyire hülye nem lehet, hogy felhívja magára a figyelmet, így nem is foglalkoznának vele.

Fotó: Twitter

Valami ilyesmiben reménykedhetett két floridai férfi, akiket gyorshajtás miatt megállítottak az I-10-es autópályán. A rendőrök aztán kicsit körülnéztek az autóban, szokásos ellenőrzés, elakadásjelző háromszög, izzókészlet, de valami érdekesebbre is bukkantak. Az autóban ugyanis találtak két táskát, amiben már ránézésre gyanús volt, hogy esetleg drogok lehetnek – jelentette a helyi sajtó.

Nem véletlenül kezdtek el gyanakodni a rendőrök, mert a táskákon az alábbi felirat szerepelt:

Drogokkal teli táska.

Viszont a Santa Rosa megyei seriffhivatal dolgózói nem csak jó szimoatukról, hanem humorérzékükről is híresek, mert a közösségi oldalukon közzétett fényképet a nagy fogásról az alábbi megjegyzéssel posztolták: „ne csempéssz illegális narkotikumokat drogokkal teli táska feliratú táskában. A K9-eseink tudnak olvasni”.

A rendőrség közlése szerint a táskákban egyébként 75 gramm amfetamint, 1,3 kilogramm GHB-t, 3.6 gramm fentanilt, egy gramm kokaint és 15 MDMA tablettát találtak – írta a CNN.