Blogolj!
A Nők Lapja mossa kezeit a saját Eszenyi-interjúja miatt

A Nők Lapja mossa kezeit a saját Eszenyi-interjúja miatt

2020.03.12. | Tündi

Több szempontból is elég érdekesen alakultak az elmúlt napok, aminek az egyik csúcspontja kétségtelenül az Eszenyi Enikő körül kialakult botrány.

Tovább
A tömegpusztító paprika és a román panelszakács története

A tömegpusztító paprika és a román panelszakács története

Tovább
A román építészet csodája

A román építészet csodája

Tovább

Ekkora szerencsétlenkedést még nem látott a világ (videó)

Ragnar Volarus
2020.02.02.

Egy kapu soha a történelemben nem okozott még ekkora gondot egyetlen embertársunknak sem. Igaz kétszárnyú, de talán Benny Hill és Mr. Bean szerelemgyereke sem tudott volna összehozni egy ilyen jelenetsort. Igaz, a legjobb történeteket az élet írja. 

A legszélesebb hollywoodi mosoly igazán ragyoghat

Ragnar Volarus
2020.01.05.

Cameron Diaz mosolya és kék szeme sokakat megbabonáz. Ez a csábító páros most méginkább ragyoghat, a 47 éves színésznőnek ugyanis decemberben megszületett első gyermeke. Csakhogy van itt valami bibi.

Vagy az történt, hogy az orvostudomány fejlődött nagyot egy csettintésre, vagy Cameron Diaz a fejlődéstörténet új szintjére lépett. Ugyanis senki nem látta őt mostanáig nagy pocakkal.

Persze férfiként ritkán esem teherbe, de mindenki környezetében volt már babát váró fehérnép, tehát kijelenthetem, némiképp tisztában vagyok miképpen történnek a dolgok. Az első trimeszterben a szépséges színésznő talán könnyedén elrejthette volna állapotát, nem is ezzel van a gond.

A másodikban kezdődik a buli, mikor el kell kezdeni bő ruhákat hordani a rejtőzködéshez, hiszen a lesifotósok minden pillanatomat követik. De mivel filmsztárról van szó, egy jó divattanácsadó, néhány Eszterházy-vagyont érő textil és minden meg van oldva, nem feltűnő a terhesség.

Nade a harmadik trimeszterben maximum a farsangi szezonban lehet elbújni, ha hirdetőoszlopnak vagy hűtőszekrénynek álcázza magát. (Elnézést a hölgyektől, akik ilyenkor a legszebbek, nem sértésnek szántam.) Ami a paparazziknak szinte biztosan szemet szúrna.

Ehhez képest történetünk főhőse októberben és novemberben még hollywoodi mércével mérve is igencsak jó formában volt.

2019 október

2019 november

Ettől persze még örülünk a hírnek, gratulálunk a csöppséghez, Cameron Diaznak és párjának, a Good Charlotte énekesének Benji Maddennek is. Nomeg természetesen a szerencsés béranyának.

A tömegpusztító paprika és a román panelszakács története

Na szóval az van, hogy a hülyeség néha tényleg fáj. És nem csak a szó átvitt értelmében, hanem úgy igazán, konkrétan, rendesen, fizikailag.

Fotó: Pixabay

Erről nagyon részletesen tudna mesélni az a román fickó, aki világmegváltó gondolatként húsz darab méregerős paprikát pakolt a mikrójába hőkezelés céljából. Csak éppen nem volt tisztában néhány fizikai-kémiai folyamattal.

Azt kell tudni ezekről a gonosz kis zöldségfélékről - azon túl, hogy rendszerint kétszer csípnek -, hogy koncentráltan tartalmaznak kapszaicint. Közismert tény, ennek a vegyületnek a koncentrációja szabja meg azt, mennyire mar egy csípős paprika és azt sem árt tudni, hogy a hő hatására bizony a sunyi kis kapszaicin-molekulák vadul feltépik a paprikahús-börtön rácsait és köztörvényes bűnözőként mennek osztani a fájást.

Szögezzük le gyorsan, nincs azzal semmi baj, ha valaki nem túl okos. Sőt, vannak helyzetek, amikor még az sem számít, ha valaki teljesen hülye. Az viszont már nagyon is nagy baj, ha az intelligencia-csökkentett egyén marhasága mások tepsi, pardon, testi épségét veszélyezteti.

Itt jön össze a tudomány a fantasztikummal, no meg a mikrózott paprika a tömegoszlató fegyverrel. Amatőr panelséfünknek ugyanis sikerült elgázosítania egy komplett lépcsőházat a megmikrózott paprika-hadsereggel. A sült finomságnak szánt zöldségek a mikrohullámok simogató érintésére paprikaspray-bombává alakultak át és pillanatok alatt belepték az egész épületet.

Bár a sztori mókásan hangzik, higgyük el, hogy nem lehetett kellemes érzés a második emeleten Marika néninek a Barátok közt vad megtekintése közben a paprikagáztól elcsukló hangon Magdi anyus után kiáltania, mielőtt az lebucskázott volna a lépcsőn. És mielőtt ő is fejvesztve menekülni kezdett volna a lakásól.

A váratlan terror alá vont szomszédság azonnal értesítette a tűzoltókat, akik gyorsan megérkeztek a helyszínre, s csak hogy érzékeltessem, mennyire volt brutálisan maró hatású a könnyed ünnepi vacsorának induló mikrózott sült paprika, meg kell osztanom az olvasóval, hogy a derék tűzoltóknak is gázmaszkkal kellett behatolniuk a gázmérgezés epicentrumába és kimenekíteniük az egész galibát okozó, akkor már saját erkélyén fuldokló szerencsétlen flótást.

Arról már nem szól a fáma, hogy elérte-e a szomszédság bosszújának a keze a paprikaterroristát, mindenesetre hatósági szankciókkal nem kellett szembenéznie. Stílszerű lenne megünnepelnie ezt egy jó nagy adag csilis babbal.

Brüsszelben csaptak le a román fémtolvajok

Ragnar Volarus
2019.11.27.

Mi ebben olyan nagy szám? Az, hogy egy öt tonnát nyomó, bronzból készült szoborcsoportot loptak el, ami Brüsszel egyik szimbólumának számított.

A bűncselekményről a brusselstimes.com adott hírt, miszerint a helyi rendőrség egy román állampolgárokból álló bűnbandát - mily meglepő! - gyanúsít a 2018. júniusában történt tolvajlással. Hogy sikerült véghezvinni ezt a mesteri lopást?

A szoborcsoport eredetileg Brüsszel főterén, egy szökőkút mellett állt, de a tér felújítása miatt egy időre elköltöztették onnan egy kevésbé forgalmas helyre. Itt csaptak le a fémtolvajok. 

A hírportál szerint a bűnbanda 2018. májusa és 2019. márciusa között volt a legaktívabb, de a rendőrségnek mindeddig nem sikerült terhelő bizonyítékot gyűjtenie ellenük. Azóta  viszont három gyanúsítottat előállítottak - a 31 fős bandából -, a szobor azonban nem került elő. A rendőrség szerint vélhetően valahol Hollandiában már be is olvasztották.

Egészen különleges romános elképzelés egy lépcsőről

Ragnar Volarus
2019.10.30.

A felújítás jó. Hiszen valami megújul és újra szép lesz. Persze csak akkor ha nem funkcionális analfabéták állnak neki.

Először a nagyváradi Ady-múzeumban is örültek a felújításnak. Most viszont kicsit értetlenül állnak. Mert ahhoz képest amit összehoztak a „szakemberek”, Mekk Elek keze munkája maga az építészeti kivitelezés non plus ultrája.

Az egy dolog, hogy már jó ideje zajlik a magyarság ikonikus költőjének emlékét őrző nagyváradi múzeum felújítása, pedig méretében nem éppen vetekszik New York Metropolitan Múzeumával.

Az épület Ady idejében a Müller-cukrászda kioszkjaként működött, és mivel éppen a megyeháza és az igazságügyi palota között áll, az újságíróként ezen intézményekbe is bejáratos költő gyakran időzött a teraszán.- Szó mi szó rég megérett már a külső-belső felújításra, és a homlokzaton elvégzett munka nyomán úgy festett nem lesz itt gond, méltó módon sikerül ráncba szedni az épületet.

De itt jön a de. Mindez ugye román földön zajlik, ahol ugye láttunk már másfél méter magas aszfaltutat, házba beépített Daciát és hasonlókat. Valószínűleg ugyanazt az építészeti felsőoktatási intézményt látogathatták mindannyian.

Mert ami a múzeumba vezető lépcsővel történt, azt nehéz épp ésszel felfogni. A teraszt övező kovácsoltvas korlátot ugyanis beleépítették a lépcsők új felületébe. Ilyet még nem látott a világ! Íme:

Ünneprontók ünnepe - románok vertek románokat Angliában

MadMax
2019.04.28.

Tömegverekedés alakult ki Birminghamben húsvét előestéjén, egy templom előtt. Akik mindezt összehozták, Angliában élő románok, akik saját ünnepükön estek egymásnak.

A balhé onnan indult, hogy az őrzővédők nem akartak beengedni a templomba egy kisebb csoportot, akik az ortodoxok húsvét előestéjén szokásos feltámadási szertartására érkeztek. Így azok végül európai módon, ahogy otthon is szokás, az őröknek, illetve egymásnak estek, tovább öregbítve Románia jó hírét a nagyvilágban. Mindezt szerencsére videóra is vették. Íme:

A román építészet csodája

Vlad Tepes
2019.04.28.

Románia sok mindenről híres. Például ott van mindjárt a... Hirtelen semmi nem jut eszembe. Talán a magyargyűlölet. De most majd!

Mert ugye sok-sok román álma egy Dacia személyautó. Nehezen magyarázható, de ez van. Elég sok lapul tehát a garázsok mélyén vagy parkol az út mellett, de Vasile Teasc különösen jó ízlésről tett tanúbizonyságot. Az ő álma is egy Dacia volt, csak éppen egészen másképpen. 

Állítása szerint szeret provokálni a tövisi (Teiuş) háznak a tulajdonosa, ő ugyanis nem a garázsba álmodta a Daciát, hanem hozzácsapta a háza egyik falához - írja a magyar nyelvű Transindex a román Adevarul cikke nyomán.

Vasile régi álma volt ez és egy évig dolgozott azon, hogy megvalósulhasson. Végül a hasonlóan épeszű hivatalnoktól megkapta az építési engedélyt is, innen pedig már csak 6000 Lej, azaz körülbelül 400 ezer forint kellett és teljesült élete álma. Kiáll a házból egy fél Dacia Logan.

Azért választotta egyébként ezt a csúcsmodellt, mert ez a legolcsóbb, így az alkatrészek beszerzése még kifizethető volt neki. Mondjuk nem értem mi a fészkes fenének kell alkatrész egy félbevágott házba épített autóhoz, de ne feledjük, egy románról beszélünk. Ami ugye mindent megmagyaráz. Másrészt ez simán felértékeli a mi Suzuki Swiftünket.

Amúgy a fél autónak van egy fém váza, az egészet egy daru emelte fel a falhoz, és 60 cm-es rudakkal rögzítették. A település polgármestere is elmondta, hogy nem könnyű egy ilyet engedélyeztetni, majd kivitelezni, de Vasile rettentően kitartó volt, és végül sikerült megvalósítania az álmát. Ezzel pedig felkerült az "Akikre büszkék vagyunk" tablóra. Taps!

Fotók: Cosmin Szekely / adevarul.ro

Kábelháborút vív a temesvári polgármester

Bár személyesen még sosem jártam Temesváron, azt hiszem akadnak néhányan, akik meg tudnak erősíteni abban a meggyőződésemben, hogy alapvetően nem egy ocsmány város. Az interneten néhány kattintással utánajárva megállapítottam, rendelkezik egy-két varázslatos templommal, néhány remek építészeti látnivalóval és takaros parkjai is vannak, ami egy Romániában fekvő városhoz képest egyáltalán nem is rossz teljesítmény.

Nicolea Robu - Forrás: debanat.ro

Van ennek a városnak egy kiváló román polgármestere, aki azonban teljesen máshogy látja szeretett városát. Nicolea Robu urat ugyanis rendkívül zavarják a telekommunikációt elengedhetetlenül elősegítő kábelkötegek, amelyek átívelnek a temesvári utcákon. Azt azért le kell szögeznem, hogy a mai világban már elég sok minden lepusztul ha internetmentesítik és most nem is az otthoni szórakoztatást megteremtő tévé- vagy internetszolgáltatásra gondolok, hanem például olyan banális dolgokra, mint az oktatási rendszer fenntartása, a hivatalok működéséhez szükséges kommunikáció, meg egy-két ilyen apróság.

Robu urat ezzel együtt olyannyira zavarja, hogy ezek a bizonyos kábelek jóval a föld felett szövik át és látják el internettel, valamint kábeltelevízióval a temesvári népeket, hogy felszólítást küldött a helyi szolgáltatóknak annak érdekében, hogy ugyan legyen már szívesek, takarítsák le azokat a föld alá. Ahogy gyakorló turista, úgy hobbikábelbarát sem vagyok, de azt gondolom, ez a művelet azért nem olyan egyszerű. Sok mindent meg kell hozzá szervezni, például azt, hogy mi legyen addig a szolgáltatást igénybe vevő, fizető felhasználókkal, amíg a kábeleket elhantolják és akkor megint csak a legbanálisabb és legégetőbb kérdést vettem elő.

Robu úr viszont nagyon türelmetlen ember hírében áll, képtelen várni, ezért hétfő este fogta magát, felpattant a közterület-fenntartók furgonjára és maga kaszabolt ketté néhány a városon átívelő csúnya, rossz kábelt, megfosztva ezzel a fél temesvári lakosságot az internettől és a televíziótól. Robu úr nagy mártír egyébként, mert az akciónak hála a polgármesteri hivatalt is elvágta az interneteléréstől, de mint mondja, ez az áldozat csak az eszköze volt célja szentesítésének.

Persze, magát egy szemernyit sem érzi hibásnak a kialakult helyzetért, sőt, szerinte egyenesen a szolgáltatók hibája, hogy el kellett vágnia a csúnya rossz kábeleket. Másokat mondjuk elfelejtette megkérdezni arról, hogy akadályozza-e személyes gerillaakciója a munkájukat, mert egy román portál szerint azt a tanfelügyelőséget is levágta a világhálóról, akik ezekben a napokban próbaérettségiztetik a nebulókat, valamint vizsgákat és beiratkozásokat tartanak nekik. Országos szinten. A temesvári iskolások most szégyen szemre pendrájvon kapják meg a vizsgatételeiket a 21. században.

Bár Robu úr mélységesen sajnálja azokat, akik önhibájukon kívül internet nélkül maradtak, de ha nem csak üres ígérgetés, amit a szájával mond, akkor bizony még közel sincs vége a kábelháborúnak. Csak aztán nehogy megtalálja magának az a fránya fázis. Vagy a népharag.

Címkék: Idióta, román

Kis pöcs, nagy gond

MadMax
2019.03.08.

Sajnos sokan halnak meg a műtőasztalon. Ezek legtöbbje életmentő műtét során történik. Nem úgy Ehud Arye Laniado esetében. De kezdjük egy kis múltbéli visszatekintéssel.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Dennis Rodman nevezetű fickó, aki hajdanán az NBA legjobb lepattanózója volt és Michael Jordan valamint Scottie Pippen csapattársaként nyert néhány bajnoki aranygyűrűt. Nos a kiváló rugói mellett híres volt extrém kinézetéről, és arról, hogy nagyon csinos hölgyek lesték minden kívánságát. Mert nem csak nagyot tudott ugrani, de máshol is jól el volt eresztve - és most nem a nyelvére gondolunk, pedig az is szép nagyra nőtt. Nos Rodman akkoriban volt mit a tejbe aprítson, természetesen nem feledkezett meg "legjobb barátjáról sem", és gyémántokat rakatott herezacskójába, hogy méteres méretes férfiasságát ékesítse.

A szépséges Dennis Rodman

Hogy jön ez ide? Mert van, akinek mindez éppen fordítva adatott meg. 

Ehud Arye Laniado 65 éves milliárdos, aki gyémántkereskedelemből szedte össze tetemes vagyonát, egy műtét során elhunyt. Mit érdemes(?) még tudni a belga-izraeli üzletemberről? Hogy nála nem volt igaz, a "Kis ember, nagy bottal jár" szólás. Emberünk minden tekintetben és mindenhol kicsi volt. A műtét - minek során jobblétre szenderült - ezen próbált segíteni. És nem a magasságához szerettek volna hozzáadni. Igen, pénisznagyobbító műtét közben kapott szívrohamot, mikor az orvosok egy meg nem nevezett anyagot fecskendeztek a péniszébe. 

Nagy kérdés, hogy ha 65 évig zavarta a milliárdost, hogy neki nem szivarja van, csupán egy csikk, miért éppen most, mikor már talán nem volt férfiereje teljében? Persze a kék tabletta ezen segíthet, de akkor meg éppen a másik művelet kellős közepén kaphatott volna szívrohamot meglett korának köszönhetően. Tehát mindenképpen bukó.

Ilyen történet után illik levonni a tanulságot, vagy legalább valami bölcsességet idebiggyeszteni. Legyen elég most ennyi: Kis pöccsel is lehetsz irtó nagy f@sz.

Címkék: Idióták

Hogyan ne álljunk be a garázsba

Vlad Tepes
2019.01.03.

Rengeteg jó sofőr van a világon, de videónk főszereplője nem tartozik közéjük.

"Amit csak kíván. Toyota!" - szólt a japán autógyártó régi szlogenje. Nos ez a hölgy aki hazatért a vásárlásból nem tudjuk mit kívánt, de úgy vezet mint aki hazafelé megitta a szupermarketben vásárolt alkoholnak legalább a felét. 

Ráadásul igencsak kitartó, mert mivel elsőre nem sikerült (finoman szólva), így másodszor is nekifutott. Vesztére. 

A nő állítása szerint a beragadt gázpedál tehet mindenről, csak akkor az a kérdés, hogy miképpen sikerült hátramenetbe kapcsolni? A műszaki hiba lehetőségét a Toyota vizsgálata is kizárta.

Címkék: sofőr

Ezeket a cikkeket olvastad már?