Blogolj!
A Nők Lapja mossa kezeit a saját Eszenyi-interjúja miatt

A Nők Lapja mossa kezeit a saját Eszenyi-interjúja miatt

2020.03.12. | Tündi

Több szempontból is elég érdekesen alakultak az elmúlt napok, aminek az egyik csúcspontja kétségtelenül az Eszenyi Enikő körül kialakult botrány.

Tovább
A tömegpusztító paprika és a román panelszakács története

A tömegpusztító paprika és a román panelszakács története

Tovább
A román építészet csodája

A román építészet csodája

Tovább

Az év leghülyébb bankrablója

Láttunk már sok idióta bankrablót. De olyat tényleg ritkán, mint a Spitzbergákon. 

Merthogy ez legalább annyira nagy ötlet, mint bújócskát játszani egy tök üres szobában, vagy elrejtőzni egy üvegajtó mögött. Történt ugyanis, hogy bankrabló zsenink úgy határozott, hogy Norvégia legészakibb területén, a Spitzbergákon fog kirabolni egy pénzintézetet. Erről a helyről annyit érdemes tudni, hogy nem éppen egy mediterrán vidék, hanem egy szigetcsoport a Jeges-tengerben, körülbelül félúton Norvégia és az Északi-sarkpont között. Éppen emiatt nem is élnek itt túl sokan. 

De térjünk vissza a történelmet író zsiványra. Mert ezen a sarkvidéki környéken ez lehetett a világtörténelem eddigi első bankrablása. Tudniillik ilyen hülye kevés van, aki egy 2000 fős településen - ami itt a legnagyobb város, Longyearbyen néven -, a világ végén próbál kifosztani egy bankot. Hogy miért? 

Először is. Az alig lakott, gleccserekkel borított, jegesmedvék által lakott területen elég nehéz elrejtőzni a zsákmánnyal. Másodszor. Itt tényleg mindenki ismer mindenkit. Harmadszor. Kizárólag repülővel lehet elhagyni a szigeteket. Arról már nem is beszélve, hogy hősünk délelőtt 10:40-kor fogott akcióba. Ugye mekkora zseni? Ennél már csak az lett volna cifrább, ha udvariasan bemutatkozik a bank pénztárosának és megadja a személyes adatait.

Mindezeket egybevéve nem meglepő, hogy hamar elkapták. Mint kiderült, az illető egy külföldi utazó volt, aki túl sok útikönyvet ezek szerint nem olvasott a repülőn, mert nem nagyon volt tisztában a helyi adottságokkal.

A rendőrség végül elszállította a szigetekről a norvég szárazföldre, Tromso városába. Sajnos a bankrabló kilétéről, nemzetiségéről és az elrabolt összeg nagyságáról nincs információ. 

A kanadai Bonnie és Clyde

Vlad Tepes
2018.07.01.

Az eredeti páros szerelmi ámokfutása két évig tartott, hőseink ennél kevesebb ideig, két percig húzták.

Az eredeti páros, Clyde és Bonnie

Ritkán látni két ekkora idiótát. Már maga az alapszituáció is mesébe illő, egy fiatal férfi és nő egy lopott bankkártyával próbált vásárolni egy boltban. Igazi nagyvadra mentek, üdítőt szerettek volna venni. Viszont lebuktak, az eladó pedig rájuk hívta a rendőrséget.

És ekkor kezdődött az igazi kabaré. A hősszerelmes férfi először úgy próbált meglógni, hogy a rendőrök karjai közé lökte nőnemű társát. Mivel ez nem jött be, próbálta össze-vissza futkosással lerázni a rendőröket a boltban. Mivel ez megint nem jött be, valami kis méretű zacskós termékkel (kábé akkora méretű mint egy ropis vagy cukros zacskó) próbálta megdobni a rendőrt, akinek ettől természetesen nem szállt inába a bátorsága. Végső elkeseredésében nekirontott a rendőrnek, aki lelőtte a sokkolóval. De a Hihetetlen Hulk képességeivel bíró csodabűnöző még ebből is visszatért és tovább menekült. 

Eközben a páros női tagja a rafinériát próbálta erőltetni és a bolt raktárhelyiségébe szaladt, ott pedig próbált bemászni a szellőzőrendszerbe az álmennyezeten át. Persze eközben egy az egyben belenéz a biztonsági kamerába, de ki figyel a részletekre. Viszont nem kell építészmérnöknek lenni ahhoz, hogy tudjuk, az álmennyezet nem arra van kitalálva, hogy azon valaki csak úgy mászkáljon. Így a Macskanő végül az erősítésként kiérkező rendőrök szeme láttára átzuhant a plafonon a bolt kellős közepén. De megőrizte hidegvérét és igyekezett úgy tenni, mintha mi se történt volna. Ezen előadása csekély sikert aratott a rend őreinek körében, így végül a modernkori Bonnie is nagy nehezen megadta magát. Ekkora már Clyde is feladta a meddő küzdelmet. 

Egy dolognak örülhet a mostani bűnözőpáros, ők legalább élve megúszták az elfogásukat.

És íme a bizonyíték, hogy ez nem egy kitalált történet:

Átkozott tehetség

Vlad Tepes
2018.03.11.

Kézműves- sör, csokoládé, hamburger, ruhák, ékszerek és a sort még folytathatnánk szinte a végtelenségig. Ezek igazi kuriózumok, így hajlandóak vagyunk akár nem kevés pénzt is áldozni értük. Elvégre a minőséget meg kell fizetni. Ezekben a termékekben több a munka, az odafigyelés, nem véletlenül értékeljük őket jobban.

Persze nem mindenre igaz, hogy jó, vagy jobb ha kézzel készül. Ezt most már a miskolci K. Zsolt is megtanulta, akit a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Káli Autópálya Alosztály járőrei 2018. március 9-én 14 óra 55 perckor az M3-as autópálya Nyíregyháza irányába vezető oldalának 103-as kilométerében ellenőriztek egy Opel típusú személygépkocsival. A hatóság ugyanis megállapította, hogy ennek az autónak bizony egy nagyon fontos része "kézműves termék". Méghozzá a rendszáma.  

Fotó: police.hu

A rendőrök előállították K. Zsoltot a Füzesabonyi Rendőrkapitányságra, ahol ellene egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. Kihallgatásakor a 41 éves férfi elismerte, hogy ő készítette és helyezte fel a rendszámokat a járműre. Ha az életnek van humorérzéke, akkor egy fémtáblakészítő üzembe ítélik kényszermunkára, hogy istenadta tehetségét tovább tudja fejleszteni.

Tolvaj és nyomravezető egy személyben

Vlad Tepes
2018.03.08.

Sokszor hallottunk már olyan bűnözőről, tolvajról, aki nem éppen az eszéről híres. Nos erre a listára újabb név kerülhet fel, egy olyan autótolvaj, akinél hülyébbet talán nem hordott a hátán a föld.

K. Gábor még 2017. október 13-án 6 óra 30 perc és 15 óra között Pécelen, az Állomás utcából lopott el egy ott parkoló autót. Az ajtaját kifeszítette, majd a járművet a vezetékek segítségével beindította és elhajtott. A helyi lakos a gépkocsi rendszámát eltávolította, majd arra egy másik rendszámot szerelt fel. Eddig úgy dolgozott mint a profi autótolvajok. A hiba ezek után következett.

A jobboldali első sárvédőt átfestette, és feliratokat is karcolt bele. A 35 éves férfi másnap az autót Pécelen a Baross utcában hagyta. Az esetről a gépkocsi tulajdonosa feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozók gyorsan azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit azon nyomban gyanúsítottként kihallgattak.

Vajon hogy csinálták, hogy oly gyorsan megtalálták?

Ez a szellemi toprongy képes volt szerelmi vallomást karcolni az autóra Ancsának, azt dátummal és aláírással ellátni. De most komolyan? Ehhez mennyire kell hülyének lenni?

Fotó: police.hu

A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsított ellen jármű önkényes elvétele bűntett és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte. 

Meghalt Superman

Vlad Tepes
2018.03.06.

Superman, Kal-El néven látta meg a napvilágot a Földtől távoli Krypton bolygón, majd Clark Kent néven cseperedett fel itt a Földön. Élt 34 évet. 

Fotó: movieweb.com

Csak semmi pánik, többszörösen is szeretnék megnyugtatni mindenkit. Az Acélember él és virul, ahogy eddig is. Sőt, a legutóbb őt alakító Henry Cavill is, akinek ellenben halálhírét keltette a megbízhatóságáról mindig is legendás Wikipedia. A 34 éves színész március 5-én vette észre, hogy az internetes enciklopédia szerint március 3.-án elhunyt. Ezt megcáfolva, és tanúbizonyságot téve humorérzékéről, egy képet posztolt magáról és a hamis bejegyzésről, megmutatva milyen arcot vágnánk, ha rádöbbennénk, már két napja nem vagyunk az élők sorában. 

When you learn that you died 2 days ago....

Henry Cavill (@henrycavill) által megosztott bejegyzés,

Ebből is látszik, mekkora színész Henry Cavill. Teljes mértékben átéli a szerepét, elvégre Supermanként éppen a legutóbbi Igazság Ligája filmben is visszatért a halálból. Most pedig civilként is megtette ugyanezt. "Aki" viszont ismét nagyot bizonyított, az a Wikipedia. Jár a taps!

Címkék: Álhír

Trendi idiotizmus a Dolce & Gabbana bemutatóján

Vlad Tepes
2018.03.04.

A divatszakmát is elérte az őrület. A Forma-1, a profi kerékpársport és a darts után innen is nélkülöznünk kell a szép lányokat. Bár utóbbiakból már amúgy sem látni sokat a kifutókon. Íme egy példa.

 

De mit is művelt az olasz gigacég? A Dolce & Gabbana divatbemutatóján nem hölgyek, hanem drónok mutatták be a márka legújabb női táskáit. A dolog annyira szürreális, hogy hirtelen nem is tudom eldönteni, hogy mit látunk.

Fotó: glamour.com

 

 

1. A divatszakmát is elérte a gépiesítés, a technológia itt is utat tört, így nincs szükség „emberi munkaerőre”, jöjjenek a drónok.

2. A D & G mostantól új piaci szegmenst céloz meg, és a drónok az új célcsoport? Ez esetben vajon mi lehet egy női dróntáskában?

3. Vagy ez egy teljesen új gazdagoknak kitalált sikk, hogy már nem is ők, hanem drónok viszik majd a táskájukat?

4. Sztrájkolni kezdtek a modellek, a sok okádék ruha miatt, amit rájuk aggattak? Ezeket nézve ezt is könnyen elhinném.

Mindenesetre ez újabb bizonyíték arra, hogy csupa beteg ember van ebben szakmában. A ruhaköltemények, kitalációk több mint aberráltak, de az egész csak egy nagy humbug. A bemutatók végén mindig megtapsolják a tervezőt, aki viszont érdekes módon sosem ilyen ruhákban jön elő, hanem öltönyben, zakóban. Most akkor mi is a divat?

Fotók: elleuk.com

Elhagyta a feleségét egy román férfi

És még válóperes ügyvéd sem kellett, csupán egy szegedi autós pihenő. Történetünk valós eseményeken alapul.

Általában háromig számolni már óvodában is tudunk. Tehát ha hárman vagyunk, és valaki távozik a társaságból, rögtön kiszámoljuk fejben, hogy itt bizony valaki hiányzik. Nem úgy egy román fiatalember. Aki valószínűleg életében egyetlen könyvet olvasott, és az is kifestőkönyv volt. Ezért itt az "Útmutató román sofőröknek, hogy ne veszítsük el feleségünket a magyar utakon"

Néha a legértékesebb csomagot a legkönnyebb elhagyni.

Képzeljük magunkat a helyzetbe. Román állampolgárságú férfiak vagyunk - ez már ugye alapból elég rosszul kezdődik. Olaszországba készülünk családunkkal. Összepakolunk, indulás előtt szépen átnézzük a holmit, nehogy véletlenül otthon maradjon valami. Pipere, meleg ruha, cigi, instant kávé, gyerek, feleség.

Úgy tűnik minden megvan, indulhatunk. Közöljük a lurkóval, hogy menjen el pisilni, kakilni, mert legközelebb Magyarországon, Szegeden állunk meg pihenni. Közöljük ezt az asszonnyal is a biztonság kedvéért. Ha mindenki készen áll, szálljunk be a kocsiba, adjunk gyújtást és induljunk el.

Amikor mindenki nagy örömére megérkezünk Szeged közelébe, álljunk meg, nyújtózkodjunk egyet, könnyítsünk magunkon. Feleségünket hagyjuk aludni a hátsó ülésen, adott esetben takarjuk is be, hogy nyugodtan aludjon. Amikor kellőképpen átmozgattuk elernyedt végtagjainkat, szálljunk vissza a gépjárműbe és folytassuk utunkat.

...

Román állampolgárságú nők vagyunk. Néhány perce slisszantunk ki férjurunk gépjárművének hátsó üléséről, hiszen egyedül ébredtünk a kocsiban, hát mi mást tehettünk volna, kiszálltunk körülnézni. Ha már így alakult, menjünk el a mosdóba, mossuk meg az arcunkat, nem kell sietni.

Szerencsére mindent a kocsiban hagytunk, telefont, készpénzt, útlevelet, bármiféle személyazonosításra alkalmas okmányokat, így hát nem kell aggódnunk, hogy elhagyjuk.

Lépjünk ki a borongós februári délelőttbe, majd megdöbbenve tapasztaljuk, hogy a férjünk szedte a sátorfáját, fogta a kislányunkat és ott hagyott minket a semmi közepén. Ne essünk kétségbe, stoppoljunk és induljunk el a család után.

A Balaton közelébe érve egy benzinkútról kérjünk rendőri segítséget férjünk megtalálásához.

...

Ismét román férfiak vagyunk. Menet közben észrevesszük, hogy feleségünket több száz kilométerrel ezelőtt, valahol Szeged környékén elhagytuk. Gyorsan vegyük fel a kapcsolatot a román nagykövetséggel és számoljunk be nekik arról, mekkora marhák vagyunk.

Ha minden jól alakul - márpedig mindig, minden jól alakul, hiszen a hülyéknek nagyon szorgos őrangyala van -, családunk tagjai hamarosan egyesülnek a nagykövetség és a magyar rendőrség segítségének köszönhetően a fonyódi autópálya-rendőrségen. Ne kövessünk el még egyszer ilyen kapitális baklövést.

Az útmutató betartása esetén a fent olvasható bonyodalmak elkerülhetőek. További kellemes utat!

Újra együtt a család! - Fotó: police.hu

Címkék: Idióta

A hollandok szent tehene

Vlad Tepes
2018.02.13.

Indiában ugye még a forgalom is megáll, ha egy tehénnek az úton támad pihenhetnékje. Hollandiában viszont internetes sztár lett a lábasjószágból.

Hermien a lázadó

Keleten szent állatnak számít a tehén, a tulipánosok viszont csak egyszerűen idióták. Merthogy egy Hermien névre hallgató tehén pár hét alatt nemzetközi hőssé nőtte ki magát és az internetezők szerint ő a szabadság új szimbóluma. És mit tett ez a négylábú? Eltörölte a szegénységet? Vizet fakasztott a sziklából? Betegeket gyógyított? Harcol a terrorizmus ellen? Egy nagy túróst. 

Egyszerűen lázadni mert a sorsa ellen, mikor a gazdája fel akarta rakni egy teherautóra és a vágóhídra szállítani. Hermien viszont megszökött. Ennek mintegy hat hete, és a tehén azóta is vígan éli remeteéletét a közeli erdőkben, mert nem sikerült elkapni. Persze az egész egy rohadt nagy hűhó, mert lefilmezni azért sikerült, aminek köszönhetően népszerűsége ez egekbe szökött. A fotóját és történetét egyre többen kezdték el megosztani, ímely még a holland királyi családhoz is eljutott. Kapaszkodjanak meg, a királynő még védelmébe is vette és a Twitteren szólította fel követőit, hogy fogjanak össze és mentsék meg Hermient. Nem csekély összeg jött össze, így ha elfogják akkor egy idős teheneknek fenntartott farmon élheti majd nyugdíjas éveit. 

Jogosan merül fel a kérdés:

De szerencsére úgy tűnik nem. Egy rettentően tapasztalt és rendkívüli tudásról tanúbizonyságot adó helyi állatorvos elmondta, hogyan lehetne elkapni anélkül, hogy nyugtatólövedékkel terítenék le. „Egy tehenet elég egyszerű előcsalogatni, csak más tehenek kellenek hozzá. Ha teheneket lát, automatikusan hozzájuk fog csapódni, ennyire erős ezekben az állatokban a csordaösztön.

Persze joggal aggódunk a hollandok épelméjűségéért, hiszen a téli olimpián sorra nyerik az aranyérmeket gyorskorcsolyázóik, de ők eközben egy tehénért aggódnak és rajonganak. Marhák!

Címkék: Idióták, Tehén

Idén is lesz világvége

Vlad Tepes
2018.01.20.

Még meg sem szoktuk, hogy a dátumhoz immár 2018-at kell írnunk, máris jöttek a kényszeres világvége-hívők akik azt állítják, felesleges is megszoknunk, idén úgyis tényleg mind meghalunk.

Ahogy tavaly is több tucatszor, csak most istenbizonyesküsznekmindenreamiszent. Az, hogy tavaly ahányszor megjósolták, és mindig elmaradt, az cseppet sem zavarja őket. Viszont nincs túl sok fantáziájuk, mert még mindig az a rohadt Nibiru, a gonosz megtestesítője, a Planet X okozza nyomorult végünket. Persze ez a planéta már többet késik, mint a MÁV története során az összes vonat. 

Csak ez az égitest egyébként tavaly négyszer irtott ki bennünket, ha nem tűnt volna fel önöknek. Szeptember óta minden hónapban egyszer. 

Természetesen még mindig David Meade (akinek a világon először lett valószínűleg negatív az IQ-tesztje) állítja azt, hogy most tényleg eljött az idő. Aki eddig ahányszor megjósolta, pont ugyanannyiszor ki is magyarázta, hogy miért nem történt meg, aminek meg kellene történnie. Pontosabban egyszer azt is mondta, hogy igazából megtörtént, csak nem úgy

Véleménye szerint a Nibiru az elkövetkező hónapokban egész egyszerűen meg fogja semmisíteni a Földet, ezért ő már neki is kezdett a felkészülésnek. Állítása szerint elképesztő természeti csapásokra és természetfeletti eseményekre kell számítanunk, amelyek a Föld minden pontján katasztrófákat okoznak majd.

"És ennek az egésznek semmi köze a politikához vagy az emberekhez!"

– mondja Mr. Meade a tudós. Majd hozzáteszi, hogy a Jelenések könyvében ezt már rég megírták, ezért tényként kezelhetjük, hogy a világvége eljön és kész, nincs apelláta. 

Állítólag így néz ki a pusztulást okozó Nibiru. Egész pofás kis bolygó. Ha valami ránkzuhan, legalább nézzen ki jól.

A mondás persze úgy tartja: egy bolond százat csinál. A mi idiótánk még csak egynél jár, de ez is pont egyel több mint kellene. Egy tudóstárs, Paul Begley is azt mondja, hogy a naprendszerünk mostanában túl erős aktivitást mutat, ez pedig csakis a Nibiru eljövetelét jelentheti. 

"Az égboltot egyfajta gravitációs erő rázza. Ráadásul mostanra már sokan el tudják képzelni, hogyan is festhet a Planet X. Egy este alatt három különböző ember is küldött nekem rajzokat az elképzeléseiről."

Sajnos ezeket a rajzokat nem tették közhírré. De persze ne bánjuk, majd megnézzük ha ideér. Viszont jó lesz ha éberen szemlélődünk, ugyanis jeleket figyelhetünk majd meg a Napban, a Holdban és a csillagokban. Aztán a nemzetek gyötrődni fognak, és zavarodottá teszi őket az üvöltő, zúgolódó tenger!

Honfitársaim, hátradőlhetünk! Nincs tengerünk ami zúgolódhatna. Esetleg a Balaton, de az nem fog. Maximum a fejünk zsibonghat ettől a sok marhától és az idiótaságaiktól.

Noé és az ő mobiltelefonja

Vlad Tepes
2018.01.15.

Eddig a brit tudósok voltak a szakma igazi idiótái, de (bal)szerencséjükre egy török még rajtuk is túltesz. Új "hülyekirályt" avathatunk.

Yavuz Örnek egy oceanográfus. Tudományos területe, az oceanográfia négy fő csoportra osztható. A geológiai oceanográfia, amely a tengerfenék felépítésének, kialakulásának tudománya, a kémiai oceanográfia a tengervíz kémiai összetételének és tulajdonságainak, valamint a szennyezések hatásainak vizsgálata, a fizikai oceanográfia az áramlások tudománya, az óceánok hatásával foglalkozik az időjárásra és a klímára, végül a biológiai oceanográfia a különböző óceánokban fellelhető életformák tanulmányozását végzi.

Yavuz Örnek, a tudós

Kiváló emberünk viszont az óceánok vallási vetületével is foglalkozik. Azzal az egészen elképesztő elmélettel állt elő a török állami tévében, hogy a Korán és az Ószövetség által is idézett özönvíz előtt Noé telefonon hívta fel a fiát.

Totál logikus, elvégre az írások szerint több száz méteres hullámok voltak, Noét és fiát pedig hosszú kilométerek választották el egymástól, de a Korán azt állítja, mégis beszéltek egymással. Nem is akárhogy! Mobiltelefonon.

Csoda történt? Lehetséges, de szerintünk mobiltelefonon vette fel vele a kapcsolatot.

Képünk egyértelműen illusztráció, nem az acéllemezes és nukleáris változat

Ám itt nem állt meg. Szerinte Noé valóban maga építette a bárkát - eddig stimmel-, de acéllemezekből és nukleáris meghajtással. Mielőtt viszont vitába szállnánk vele, előhúzta kabátujjából a jolly jokert. 

"Tudós vagyok, a tudomány nevében beszélek!"

Vitának helye nincs. Azt azonban megkérdezném tőle, hogy androidos volt-e a készülék vagy Iphone, és melyik szolgáltatónál fizetett elő? Elvégre ha özönvíz során is volt térerő és szolgáltatás, akkor ott tuti az "országos lefedettség".

Jövőhéten következik a gaboni tudóscsoport, akik szentül állítják, hogy Atlantisszal együtt elsüllyedt a mikrohullámú sütő és az LED televíziók első generációja. 

Címkék: Idióta, Tudósok

Ezeket a cikkeket olvastad már?