Blogolj!
A Nők Lapja mossa kezeit a saját Eszenyi-interjúja miatt

A Nők Lapja mossa kezeit a saját Eszenyi-interjúja miatt

2020.03.12. | Tündi

Több szempontból is elég érdekesen alakultak az elmúlt napok, aminek az egyik csúcspontja kétségtelenül az Eszenyi Enikő körül kialakult botrány.

Tovább
A tömegpusztító paprika és a román panelszakács története

A tömegpusztító paprika és a román panelszakács története

Tovább
A román építészet csodája

A román építészet csodája

Tovább

Egy nagy rakás kaki lesz a divat

Vlad Tepes
2018.01.08.

Hétvégén megkezdődött a 2018-19-es ősz-téli férfidivathét-szezon a londoni férfidivathéttel. Az várható, hogy ismét elég bizarr dolgokat fogunk látni. Elvégre az elmúlt években a nagy divatmogulok úgy gondolták, hogy a férfidivatban ez lesz a követendő trend az elkövetkező években.

Azért izgatottan várom, mikor mondjuk a Lehel téri piacon, vagy Székesfehérvár sétálóutcáján szembe jön egy ilyen valami.Ha jól gondolom, most senki nem kezdte el böngészni az interneten, honnan tudná megrendelni ezeket a csodás öltözékeket. 

De térjünk vissza a londoni férfidivathétre. A Tourne de Transmission nevű márka divatbemutatójáról érkezett az alábbi kép, amely a trendi hajviseletet hivatott bemutatni. Láttunk már madárfészekre hasonlító hajkoronát, de ez most valami egészen káprázatos.

Viszem is a képet a fodrászomnak, hogy ilyen frizurát szeretnék. 

Címkék: Divat, Idióta

Zenerajongó tolvaj

Vlad Tepes
2018.01.05.

Igazán nem panaszkodhatunk, Magyarországon még a tolvajok is kifinomult művészeti érzékkel rendelkeznek. Mi más magyarázhatná azt, hogy Kecskeméten még december 25-én ellopták a  Kéttemplom közön található Kodály Zoltánt ábrázoló, 50 centiméter méretű bronz szobrot?

A szobor, még átadáskor

Amit először tavaly szeptemberben csonkították meg. A Csak tiszta forrásból című bronz műről akkor a tolvajok lecsavarozták Bartók Béla szobrát. Így szegény Kodály Zoltán alakja hónapokig egyedül búslakodott, de karácsonykor Kecskemét szülöttének szobra is eltűnt a róla elnevezett zeneiskola előtti alkotásról.

Most pedig ilyen

És itt látszik, hogy szociálisan érzékeny, a művészetekért rajongó tolvajról volt szó. A szeretet ünnepén nem nézhette tétlenül, hogy Kodály Bartók nélkül szomorkodjon a hidegben, ezért hazavitte. Másrészt mindig jól jön egy bronzszobor otthon, amit fele lehet tenni a tv-készülék tetejére a Miskakancsó mellé. Harmadrészt biztos Kodály nagy rajongóját tisztelhetjük a tolvajban, aki így szerette volna kifejezni, mennyire tiszteli a mestert és életművét.  

G. Ferenc, a rajongó

A kecskeméti nyomozók viszont nem osztották a rajongó lelkesedését, az adatgyűjtés során beazonosították és 2018. január 4-én 17 óra 10 perckor őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 37 éves G. Ferencet. A gyanúsított először tagadta a bűncselekmény elkövetését, majd a mai napon részletes beismerő vallomást tett.

A helyszíni kihallgatás során egy ingatlan udvarán elrejtve megtalálták és lefoglalták a rendőrök az ellopott szobrot. A férfival szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Kecskeméti Rendőrkapitányság.

De a városban nem ez az első szoborlopás, legutóbb 2013-ban a tíz gömbből álló, a Naprendszert 1:3,3 milliárdod kicsinyítésben modellező szoborcsoport 50 kilós Szaturnuszát vitte el két férfi, de egyiküknél a házkutatás során megtalálták az alkotást. Remélem miután megtalálták a város eltulajdonított Szaturnuszát, mostanra a börtönben megtalálták az Uránuszát úr ánuszát is. 

Dr. Kapitány, Amerika Strange

Vlad Tepes
2018.01.02.

Egy spanyol műveltségi vetélkedőben az egyik játékos új szintre emelte a "Nem lát a szemétől!" mondást.

Történt ugyanis, hogy a vállalkozó szellemű delikvens roppant nehéz kérdést kapott. "Mi Steve Rogers titulusa a Bosszúállókban? Doktor, úr vagy kapitány?"

Tudom, van akinek ez nehéz kérdés, mert nem éppen ő a célcsoportja a mozikban nézettségi rekordokat döntögető Marvel képregényadaptációk egyike sem. Ám a fiatalember éppen az a korcsoport, akinek még bőven megfordulhatott a kezében egy képregény, vagy netalántán még valamelyik filmet is látta. 

Viszont benne van a pakliban, hogy mindezek ellenére még csak minimális szinten sem mélyedt el ebben a világban, aminek viszont tökéletesen ellent mond a ruházata. Merthogy derék Alberto barátunk a pólóján hordozta a helyes választ, hiszen Steve Rogers, más néven Amerika Kapitány díszelgett a mellkasán. Ezek után mit válaszolt ez a derék ember?

Ruhát vehetsz, de stílust észt azt nem. 

A fegyver elsült, a rabló felsült

Vlad Tepes
2017.11.07.

Terrion Pouncy nem egy csúcsbűnöző. Ha tagja lenne egy bandának, egészen biztosan nem ő lenne az ész a csapatban. Az eset Chicagoban történt. Pályakezdő rablóként nem rögtön egy bankkal kezdte, hanem kisebb halra ment. Megpróbált kirabolni egy hotdog árust. Fegyvert fogott a két dolgozóra, követelte a tárcájukat, a mobiljukat és természetesen a kasszából a bevételt. 

Ám az igazi vígjátékba illő jelenetek csak ezután következtek. Mikor az egyik áldozat átadta a pénzt, felborult a zsíros vödör, ami kisebb ribilliót okozott, minek következtében a pénz egy része elszállt mindenfelé. Terrion Pouncey ezért - ahogy a filmekben látta - az övébe dugta a fegyvert, elkezdte összegyűjteni a földről a pénzt, majd futásnak eredt. 

Szerencsétlenségére a fegyver ki volt biztosítva, és a Maxwell Street Express hotdogstandjának sikeres kirablása után menekülés közben elsült, ám a tolvaj pechjére az akkor még az övében volt, így megsebesítette magát. Mégpedig ott, ahol nem fészkel az agy. (Bár erről egyeseknek egészen más a véleménye.) Írjuk le, a péniszén sérült meg a kivételesen szerencsétlen rabló. Más választása nem lévén, hívta a 911-et, a rendőrök pedig elfogták és kórházba szállították. A pénz, a tárcák, és a mobiltelefonok is visszakerültek jól megérdemelt helyükre, és Terrion Pouncey is minden bizonnyal oda kerül. 

Világvége, MCMMXDCVII. rész

Vlad Tepes
2017.10.28.

Már megint a Nibiru. Vagy más néven a Planet-X, ami belecsapódhat a Földbe, elpusztítva így az emberiség felét. Hogy miért csak a felét, pláne azt, hogy melyik felét - a kisebbet vagy a nagyobbat -, arról nem szól a fáma.

Tehát. Az érthetően nem bestseller, az "X-bolygó: a 2017-es érkezés" című könyv szerzője és kutatója, David Meade szerint már most is lehet érezni az egyre közeledő Nibiru jeleit. A Földön egyre nagyobb és pusztítóbb földrengések söpörnek végig, egyre melegebb hőhullámok sújtják az egyes vidékeket, és minden eddiginél nagyobb viharrendszerek alakultak ki az utóbbi években. Számításai szerint a halálbolygó - a Halálcsillag név már foglalt volt - gravitációs tere miatt a Földön cunamik és a Richter-skála szerinti 9,8-as erősségű földrengések lesznek, amelyek romba döntik a világunkat.

DAvid Meade. Ő, aki mindent tud.

Na most ez annyira komoly tény, hogy a tudósok még mindig csak kutatják a bolygót, és rendre arrébb tolják az érkezési dátumot. A legutóbbi számítások szerint már múlt hónapban ide kellett volna érnie a Nibirunak, most pedig már október végét jelölték meg, de ugye éppen ma 28.-át írunk, így ez sem jött be. De akadnak más számítások, melyek szerint pedig november 20-december 20. között pusztulunk el, tehát csak semmi pánik.

De nem csupán a mi lángelménk, David Meade mutatja a teljes szellemi nihil tüneteit. Akadnak olyan bolygólakó társaink, akik azt állítják, már amatőr felvételeken is látták a betolakodó bolygót. Volt olyan, aki szerdán Finnországban látta. Nekem édesanyám van így a szemüvegével, sose tudja hol találja. De például a tudósaikról messze földön híres britek közül is sokan azt mondják, az ég alja is a bolygó miatt vörös. 

Az oroszok viszont tudják a frankót. Ez nem is bolygó, hanem űrbázis! (Ezt mintha már hallottuk volna valahol.) Merthogy ők már egy ideje fi­gye­lik azo­kat a ha­tal­mas ob­jek­tu­mo­kat, ame­lyek a Föld felé tar­ta­nak. Ők úgy matekoznak az abakuszon, hogy 2017. de­cem­be­ré­ben érik el boly­gón­kat...

Az oroszok ki is adták az utolsó figyelmeztetést az emberiség számára. Úgy gondolják, hogy a rejtélyes tárgyak egy része a földönkívüliek űrflottáját képezi, amely aszteroidák közé vegyülve közeledik hozzánk. Ez egyfajta megtévesztő stratégia, ugyanis a tárgyak egy része a számítások szerint messze elkerüli majd a bolygónkat, de jó néhány mintha irányt váltott volna, és egyenes a bolygónk felé tart. A nagy távolság miatt fel sem tűnne senkinek az apró manőver, de ugye az oroszokról beszélünk! Az ő figyelmüket nem kerüli el semmi.

Számos ufológus azt feltételezi, hogy az idegenek Oroszország területén kezdik majd meg az inváziót. Ez az információ azon a tényen alapul, hogy a korábban az oroszországi Yakutia régióban lépett a légkörbe egy aszteroidának minősített objektum. De az nem aszteroida volt, hanem a földönkívüli flotta szondája.

Namármost. Ha szóba került a szonda. Amennyiben invázió lesz, akkor azt mindenképpen ott kéne kezdeniük a földönkívülieknek a távoli Oroszországban, mert ismerve az oroszok tűrőképességét, és alkoholszintjét, a támadás rögtön rajtuk fenn is akadna.

Egy dolgot viszont biztosan kijelenthetünk. Ezek az emberek, ennyi ésszel, fegyver nélkül is közveszélyesek. 

Címkék: Világvége

Randiguru Negatív

Vlad Tepes
2017.10.22.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kérdőjel alakú valóságshow-győztes. Ugye kitalálták kiről van szó.

Mondom én, hogy kérdőjel!

Nos ez a görög származású  valami - kicsit sem Isten -, néha előbújik barlangjából és olthatatlan vágyat érez a szereplésre. Most éppen eszébe jutott, hogy rég volt nővel. Ezért hirdetést adott fel a közösségi oldalon.

Hétvége Alekosszal.

Gosztola Hegyen állomásozom a hétvégén.

Ehhez a programhoz keresek Hölgytársaságot! Amit ajánlok:

  • Leutazás, velem.
  • Teljes ellátás, vendégházban.
  • Pálinkázás, kiváló minőségben.
  • Zene, bulihangulat.
  • Péntek szombat lent, vasárnap hazautazás.

Az éjszakákat, értelemszerűen velem töltenéd.

Ehhez a kikapcsolódáshoz keresek 20-tól, 45 éves korig, Hölgyet.

Ha valaki úgy gondolja, hogy szívesen részt venne és csatlakozna, kérem, privátban írjon. [...] Kérem, hogy a komolytalan megkereséseket mellőzzük. Csak komoly szándékú érdekel.”

Visszautasíthatatlan ajánlat. De attól, mert ő úgy beszél, mint aki folyton, hosszú másodpercekig keresi a következő szót, ami szerinte a mondatba illik, nem kéne mindenhová vesszőt írnia. "Leutazás, velem. Teljes ellátás, vendégházban. Pálinkázás, kiváló minőségben. (Ezt a mondatot eleve nem értem!) Zene, bulihangulat. Az éjszakákat, értelemszerűen velem töltenéd."

Ez, teljesen, hülye. Reméljük soha nem akar hírolvasó lenni, mert mire beolvassa, addigra már rég az archívumban lenne a helye.

De legalább nem válogatós. "Ehhez a kikapcsolódáshoz keresek 20-tól, 45 éves korig, Hölgyet."

A hölgyek viszont igen. Mert ha hiszik, ha nem, végül kútba esett a randi. Az érdi pincelakó eltávolította a bejegyzést, sőt már azt is, amiben kijelentette, nem járt szerencsével. Pedig gondolom a hozzászólások között akadhatott néhány gyöngyszem.

A végén nincs tanulság, csak egy megállapítás, Nagy Alekosz egyértelműen Randiguru Negatív.

Címkék: Idióta, Orvosi eset

Az évszázad bűnözői

Vlad Tepes
2017.10.12.

B.D. és csapata, a BD Gang, valószínűleg nem Zala megye alvilágának vezető alakjai. A pimasz és csintalan társaság, ugyanis hajnali kettőkor leparkolt Suzuki Swift típusú járművével Miháld mellett, a 138. számú villanyoszlopnál, és nekiállt vizelete szakszerű ürítésének. 

Biztosan nem sokan ismerjük az érzést, mikor legnagyobb megkönnyebbülésünk közepette, feltekintve belebámulunk a térfigyelő kamerába. Ők ezt megélték, és érthető módon roppantul zavarta őket. Ezért első lépésként elfordították azt. Aztán rájöttek, hogy ez rögzíthet, így inkább ellopták, azaz letépték a helyéről és hazavitték. Tán azt gondolták benne van a felvétel? 

A rendőrség viszont könnyen rájuk talált. Vajon hogyan csinálhatták? B.D.-ék még talán most sem tudják.

Azonban mire megtalálták a lopott kamerát is, addigra B.D. és csapata "úgy tönkretették, hogy az üzemképtelen lett, így áfával együtt mintegy 121 ezer forint kárt okoztak az üzemeltető önkormányzatnak."

Naná, hogy szétszedték, hiszen keresték benne a pisilő embereket. De nem találták. Jutalmul most kisebb kárt okozó rongálás vétségével gyanúsítja őket a kanizsai járási ügyészség.

Mondjuk ez a fickó is egy díjnyertes példány. Darwin díjas.

De akinek a hülyékből sosem elég, itt van még pár. (A macskáktól és a kutyáktól elnézést kérek!)

Sikítófrász a köbön: Siófokító

Vlad Tepes
2017.10.09.

Van ugye az a Despacito című dal, amiről még az is hallott, aki nem. Igazából az idei évben megkerülhetetlen volt, és hamarosan a 4 milliárdos nézettséget is eléri a híres-neves videómegosztón. 

Természetesen nem kerülte el a sorsát és készült kismillió feldolgozás és paródia. 

Itt van például mindjárt a Polgár Peti féle. Lehet szeretni az említett úriembert vagy nem, de legyünk őszinték, ez most nagyon mellé ment. A szöveg és maga a videó is tragikus.

Egy másik igazán pocsék, szemétre való változat, a határmente külsőn biztosan roppant népszerű, a Kossuth Dezső utca legjobb hangja, a spanyolt a tájszólással hányingerig vegyítő Jolly Sandro és Marcos nevű hű fegyverhordozója. 

Erről ez jut eszembe. (Vigyázat! 18+!)

És hogy miért kezdtem sorolni ezeket a rossz verziókat? Mert mikor végre azt hittük, hogy már nem dolgozza fel senki, hiszen már ciki, lejárt sláger. Ebből már biztosan nem készül több paródia, mert annyi bőrt lenyúztak róla, hogy a fél világnak elegendő bőrkabátot lehetne gyártani belőle. Meg azért, mert ezeket alulmúlni nem lehet? De igen! Jött három nőnemű, és készített egy paródiát. Szerintük. 

Először is tegyük tisztába a dolgokat. paródia görög eredetű szó: paródeo. Eredeti jelentése egy-egy dal gúnyos, torzított előadása volt.

Az itt látható néhány perces audiovizuális, minden eddigit felülmúló környezetszennyezés ebből egy dolognak felel meg. Annak is csak részben. Nem dal, hanem valami hamis hangjegyekből összerakott halmaz, nem gúnyos, hanem minden másodperce fájdalmasan kínos, viszont torz. De minden tekintetben. Van az a mondás, hogy: Annyira rossz, hogy már jó! Erre ez sem igaz. Mostantól minden negatív szó mellé a lexikonban be kell csatolni ezt a felvételt. Utoljára még annyit, menetközben eszembe jutottak Billy Mack örökbecsű szavai az "Igazából szerelem" című filmből. Ezek itt:

És már csak annyit mondanék: Egy szótagot Billy? Az semmi! Itt soronként ötöt!

Egy weboldal pedig azt írja: Letarolja a netet a Despacito új paródiája! Na persze.

... és akkor Rubint Réka feltalálta a futást

Vlad Tepes
2017.10.07.

Legalábbis mintha Demcsák Zsuzsa ezt gondolná. Merthogy neki mondott köszönetet érte.

Demcsák Zsuzsa, a TV2 és az ATV egykori műsorvezetője két hete kezdett el futni, hogy levezesse a feszültséget. És köszönetet mondott érte. Mert akkora élményt jelentett számára. De ilyenkor kinek kell köszönetet mondani? Kézenfekvő. Egyenesen Schobert Norbi feleségének. Na most ezt nem értem. Eddig mindig úgy hallottam, hogy a telefont Bellnek köszönhetjük és nem a Nokiának vagy a Samsungnak. A gőzmozdonyt pedig George Stephenson tökéletesítette és nem a MÁV. De már biztos más szelek fújnak.

Akkor pedig köszönetet mondok a sörért Sopronnak, a pizzáért a Don Pepének, a televízióért az HBO-nak, az internetért a UPC-nek, és a lakodalmas zenéért Grósz Galambos Lajosnak. Ja nem, azért nem!

Címkék: Idióta

Az oroszlán is cica, csak nagyobbat harap

Vlad Tepes
2017.10.01.

Valószínűleg kevés butább sportolót hord a hátán a Föld, mint Scott Baldwin rögbijátékost, aki az állatkertben meg akarta simogatni az oroszlánt. De ráfázott.

A walesi válogatott és az Ospreys játékosa most emiatt kénytelen kihagyni egy mérkőzést, mert megharapta egy oroszlán.

A csapat tagjai egy dél-afrikai állatkertet látogattak meg, amikor Baldwin úgy gondolta, hogy remek ötlet lenne a kerítésen keresztül megsimogatni egy oroszlánt. Bravó! Mint kiderült - és épeszű ember számára sejthető volt -, az oroszlán annyira nem lelkesedett az ötletért. Végül az állat úgy megharapta a sportoló kezét, hogy össze kellett varrni. Csapattársai és az edző Steve Tandy egyöntetűen úgy nyilatkoztak az esetről, hogy Baldwin minden bizonnyal egy címeres ökör.

A félkegyelmű játékos a közösségi médiában kért elnézést a szurkolóktól, de legalább viccesen.

"Valószínűleg előbb le kellett volna nyűgöznöm őfelségét és bemutatkoznom, mielőtt megsimogatom."

De az edzője sem fogadta túl morcosan az esetet és a sajtónak így magyarázta a fura sérülést.

"Baldwinnak volt egy apróbb balesete egy oroszlánnal, de szerencsére nincsen semmi baja. Mármint az oroszlánnak. Megharapta Scottot, de ha benyúlsz egy ketrecbe, ez könnyen előfordulhat. Elég buta dolog volt ez Scottól, és nem tudom milyen természetfilmeket nézet, ahol azt láthatta, hogy egy oroszlánt is megsimogathat, akárcsak egy cicát. Ez a legvalószerűtlenebb ötlet volt, amit valaha tapasztaltam. Szerencsére nem történt nagyobb baj."

A játékost szombaton már ki is engedték a kórházból. Az edző pedig mostantól jobban meggondolja, milyen programra viszi a csapatot, de állatsimogatóba semmiképpen. Baldwinnak pedig érdemes lenne befektetnie egy David Attenborough összesbe, és reméljük nem akar cápát simogatni. De még csak sünt se.

Címkék: Idióta, Orvosi eset

Ezeket a cikkeket olvastad már?