Blogolj!

Ész hová mész: tizennégy hónapja elásott burgert tolt be egy angol fickó

Dorogi László
2020.02.14.

Bizonyára sokan hallottak már az egyik legismertebb koreai ételről, az erjesztéssel készülő kimcsiről. Nos, egy Matt Nadin névre hallgató úr feltalálta az erjesztett Big Mac-menüt.

Fotó: sickchirpse.com

Arra persze - remélhetőleg - semmi garancia, hogy a rohasztott burgerből egy váratlan gasztroforradalom révén hagyományos brit nemzeti étel lesz, mindenesetre a jó öreg Matt gyomra komoly megpróbáltatásokon meg keresztül, mire megemésztette.

A barnsley-i lakos negyvenedik születésnapjára valami brutálisan nagyot akart gurítani, ezért még 2018 őszén elásott egy Big Mac menüt mélyen a föld alá - természetesen minden velejáróval együtt. A sült krumpli, a burger és a csokis shake 14 hónapon keresztül pihent a föld alatt, hogy aztán kihantolja és a szervezetébe juttassa.

A háromgyerekes családapa már régóta hencegett a barátainak és családtagjainak arról, hogy bármilyen romlott kaját be tud tolni úgy a búrájába, hogy nem lesz tőle semmi baja. Eljött hát a puding próbájának, az evésnek az ideje.

Persze, Matt megadta a módját az ünnepi lakomának, abba a McDonald's étteremebe csüccsentek be barátjával, ahol eredetileg megvásárolták a még kifogástalan állapotban lévő friss elemózsiát. A romlott kaja-fetisiszta férfi ember húsz perc alatt gyűrte be a penészes menüt, de mint mondta, sokkal rosszabbra számított.

Az étkezést természetesen rögzítették is, így most az interneten mindenki átélheti ezt az undorító élményt. Matt szerint egyébként attól eltekintve, hogy a krumplin penész pihent, a csokis shake pedig leginkább sáros trutyira emlékeztetett, a burger kifejezetten jó állapotban maradt meg az utókornak. Állítólag az íze sem volt olyan rossz, csak rémesen kemény volt a hús. Ízlések és pofonok.

Címkék: Anglia

Fox képviselő megkezdte munkáját a brit parlamentben

Dorogi László
2020.02.07.

A róka besétál a parlamentbe, majd az egyik képviselő irodájának ajtaja elé szarik. Ez akár egy nyuszikás vicc felütése is lehetne, de ez bizony a kőkemény Brexit utáni angol valóság.

Váratlan vendég látogatta meg a brit törvényhozókat a Westminster-palotában csütörtök este - számolt be a Metro. A hívatlan látogató jókora felfordulást okozott, kis túlzással a londoni yardok fele őt üldözte emeletről emeletre - Die Hard módon, mindhiába. Persze, gondolhatták volna a szervek, hogy egy csavaros észjárású delikvenssel kell felvenniük a harcot, elvégre ha valaki éles eszű gondolkodó, az ravasz mint a róka...

Mr. Fox egészen a brit parlament negyedik emeletéig jutott partizán akciója során, ami közben útba ejtette a kávézótól kezdve a liftaknát is, ám félúton megállt és hagyott egy kis nyomot magából az utókornak. Hogy ezzel a gesztussal a munkáspárti Kerry McCarthy munkájáról szeretett volna véleményt alkotni, vagy szimplán csak megülte a bendőjét a kávéházi bagett maradéka, azt újságírói kérdésre sem erősítette meg, de rögzítsük a tényt: alaposan odacsinált a politikus ajtaja elé.

A négyemeletnyi hajszának nagy nehézségek árán Róka úr befogásával vetettek véget a yardok, majd egy gyors mozdulattal Schrödingeri macskát csináltak belőle és dobozba csomagolták. Mr. Fox nem is nagyon értette, miután elengedték a parlamenten kívül, hogy mi a fityfene történt, zavarodottan bóklászott a szabadban. Sebaj, félúton majd biztosan találkozik a nyuszikával.

Címkék: Anglia, parlament

Ezeket a cikkeket olvastad már?