Blogolj!

Még csak február van, de tuti ők ketten az év leghülyébb drogkereskedői

Ragnar Volarus
2020.02.05.

Most képzeljék el, hogy Ted Bundy egy "Sorozatgyilkos vagyok" pólóban sétálgat az utcán, vagy Pablo Escobar "kokain" feliratú táskával csempészteti a drogot hűséges alattvalóival. Persze ilyenkor működhetne a fordított pszichológia, mondván ennyire hülye nem lehet, hogy felhívja magára a figyelmet, így nem is foglalkoznának vele.

Fotó: Twitter

Valami ilyesmiben reménykedhetett két floridai férfi, akiket gyorshajtás miatt megállítottak az I-10-es autópályán. A rendőrök aztán kicsit körülnéztek az autóban, szokásos ellenőrzés, elakadásjelző háromszög, izzókészlet, de valami érdekesebbre is bukkantak. Az autóban ugyanis találtak két táskát, amiben már ránézésre gyanús volt, hogy esetleg drogok lehetnek – jelentette a helyi sajtó.

Nem véletlenül kezdtek el gyanakodni a rendőrök, mert a táskákon az alábbi felirat szerepelt:

Drogokkal teli táska.

Viszont a Santa Rosa megyei seriffhivatal dolgózói nem csak jó szimoatukról, hanem humorérzékükről is híresek, mert a közösségi oldalukon közzétett fényképet a nagy fogásról az alábbi megjegyzéssel posztolták: „ne csempéssz illegális narkotikumokat drogokkal teli táska feliratú táskában. A K9-eseink tudnak olvasni”.

A rendőrség közlése szerint a táskákban egyébként 75 gramm amfetamint, 1,3 kilogramm GHB-t, 3.6 gramm fentanilt, egy gramm kokaint és 15 MDMA tablettát találtak – írta a CNN.

Az év leghülyébb bankrablója

Láttunk már sok idióta bankrablót. De olyat tényleg ritkán, mint a Spitzbergákon. 

Merthogy ez legalább annyira nagy ötlet, mint bújócskát játszani egy tök üres szobában, vagy elrejtőzni egy üvegajtó mögött. Történt ugyanis, hogy bankrabló zsenink úgy határozott, hogy Norvégia legészakibb területén, a Spitzbergákon fog kirabolni egy pénzintézetet. Erről a helyről annyit érdemes tudni, hogy nem éppen egy mediterrán vidék, hanem egy szigetcsoport a Jeges-tengerben, körülbelül félúton Norvégia és az Északi-sarkpont között. Éppen emiatt nem is élnek itt túl sokan. 

De térjünk vissza a történelmet író zsiványra. Mert ezen a sarkvidéki környéken ez lehetett a világtörténelem eddigi első bankrablása. Tudniillik ilyen hülye kevés van, aki egy 2000 fős településen - ami itt a legnagyobb város, Longyearbyen néven -, a világ végén próbál kifosztani egy bankot. Hogy miért? 

Először is. Az alig lakott, gleccserekkel borított, jegesmedvék által lakott területen elég nehéz elrejtőzni a zsákmánnyal. Másodszor. Itt tényleg mindenki ismer mindenkit. Harmadszor. Kizárólag repülővel lehet elhagyni a szigeteket. Arról már nem is beszélve, hogy hősünk délelőtt 10:40-kor fogott akcióba. Ugye mekkora zseni? Ennél már csak az lett volna cifrább, ha udvariasan bemutatkozik a bank pénztárosának és megadja a személyes adatait.

Mindezeket egybevéve nem meglepő, hogy hamar elkapták. Mint kiderült, az illető egy külföldi utazó volt, aki túl sok útikönyvet ezek szerint nem olvasott a repülőn, mert nem nagyon volt tisztában a helyi adottságokkal.

A rendőrség végül elszállította a szigetekről a norvég szárazföldre, Tromso városába. Sajnos a bankrabló kilétéről, nemzetiségéről és az elrabolt összeg nagyságáról nincs információ. 

Átkozott tehetség

Vlad Tepes
2018.03.11.

Kézműves- sör, csokoládé, hamburger, ruhák, ékszerek és a sort még folytathatnánk szinte a végtelenségig. Ezek igazi kuriózumok, így hajlandóak vagyunk akár nem kevés pénzt is áldozni értük. Elvégre a minőséget meg kell fizetni. Ezekben a termékekben több a munka, az odafigyelés, nem véletlenül értékeljük őket jobban.

Persze nem mindenre igaz, hogy jó, vagy jobb ha kézzel készül. Ezt most már a miskolci K. Zsolt is megtanulta, akit a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Káli Autópálya Alosztály járőrei 2018. március 9-én 14 óra 55 perckor az M3-as autópálya Nyíregyháza irányába vezető oldalának 103-as kilométerében ellenőriztek egy Opel típusú személygépkocsival. A hatóság ugyanis megállapította, hogy ennek az autónak bizony egy nagyon fontos része "kézműves termék". Méghozzá a rendszáma.  

Fotó: police.hu

A rendőrök előállították K. Zsoltot a Füzesabonyi Rendőrkapitányságra, ahol ellene egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás. Kihallgatásakor a 41 éves férfi elismerte, hogy ő készítette és helyezte fel a rendszámokat a járműre. Ha az életnek van humorérzéke, akkor egy fémtáblakészítő üzembe ítélik kényszermunkára, hogy istenadta tehetségét tovább tudja fejleszteni.

Tolvaj és nyomravezető egy személyben

Vlad Tepes
2018.03.08.

Sokszor hallottunk már olyan bűnözőről, tolvajról, aki nem éppen az eszéről híres. Nos erre a listára újabb név kerülhet fel, egy olyan autótolvaj, akinél hülyébbet talán nem hordott a hátán a föld.

K. Gábor még 2017. október 13-án 6 óra 30 perc és 15 óra között Pécelen, az Állomás utcából lopott el egy ott parkoló autót. Az ajtaját kifeszítette, majd a járművet a vezetékek segítségével beindította és elhajtott. A helyi lakos a gépkocsi rendszámát eltávolította, majd arra egy másik rendszámot szerelt fel. Eddig úgy dolgozott mint a profi autótolvajok. A hiba ezek után következett.

A jobboldali első sárvédőt átfestette, és feliratokat is karcolt bele. A 35 éves férfi másnap az autót Pécelen a Baross utcában hagyta. Az esetről a gépkocsi tulajdonosa feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozók gyorsan azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit azon nyomban gyanúsítottként kihallgattak.

Vajon hogy csinálták, hogy oly gyorsan megtalálták?

Ez a szellemi toprongy képes volt szerelmi vallomást karcolni az autóra Ancsának, azt dátummal és aláírással ellátni. De most komolyan? Ehhez mennyire kell hülyének lenni?

Fotó: police.hu

A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsított ellen jármű önkényes elvétele bűntett és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte. 

Zenerajongó tolvaj

Vlad Tepes
2018.01.05.

Igazán nem panaszkodhatunk, Magyarországon még a tolvajok is kifinomult művészeti érzékkel rendelkeznek. Mi más magyarázhatná azt, hogy Kecskeméten még december 25-én ellopták a  Kéttemplom közön található Kodály Zoltánt ábrázoló, 50 centiméter méretű bronz szobrot?

A szobor, még átadáskor

Amit először tavaly szeptemberben csonkították meg. A Csak tiszta forrásból című bronz műről akkor a tolvajok lecsavarozták Bartók Béla szobrát. Így szegény Kodály Zoltán alakja hónapokig egyedül búslakodott, de karácsonykor Kecskemét szülöttének szobra is eltűnt a róla elnevezett zeneiskola előtti alkotásról.

Most pedig ilyen

És itt látszik, hogy szociálisan érzékeny, a művészetekért rajongó tolvajról volt szó. A szeretet ünnepén nem nézhette tétlenül, hogy Kodály Bartók nélkül szomorkodjon a hidegben, ezért hazavitte. Másrészt mindig jól jön egy bronzszobor otthon, amit fele lehet tenni a tv-készülék tetejére a Miskakancsó mellé. Harmadrészt biztos Kodály nagy rajongóját tisztelhetjük a tolvajban, aki így szerette volna kifejezni, mennyire tiszteli a mestert és életművét.  

G. Ferenc, a rajongó

A kecskeméti nyomozók viszont nem osztották a rajongó lelkesedését, az adatgyűjtés során beazonosították és 2018. január 4-én 17 óra 10 perckor őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 37 éves G. Ferencet. A gyanúsított először tagadta a bűncselekmény elkövetését, majd a mai napon részletes beismerő vallomást tett.

A helyszíni kihallgatás során egy ingatlan udvarán elrejtve megtalálták és lefoglalták a rendőrök az ellopott szobrot. A férfival szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Kecskeméti Rendőrkapitányság.

De a városban nem ez az első szoborlopás, legutóbb 2013-ban a tíz gömbből álló, a Naprendszert 1:3,3 milliárdod kicsinyítésben modellező szoborcsoport 50 kilós Szaturnuszát vitte el két férfi, de egyiküknél a házkutatás során megtalálták az alkotást. Remélem miután megtalálták a város eltulajdonított Szaturnuszát, mostanra a börtönben megtalálták az Uránuszát úr ánuszát is. 

A fegyver elsült, a rabló felsült

Vlad Tepes
2017.11.07.

Terrion Pouncy nem egy csúcsbűnöző. Ha tagja lenne egy bandának, egészen biztosan nem ő lenne az ész a csapatban. Az eset Chicagoban történt. Pályakezdő rablóként nem rögtön egy bankkal kezdte, hanem kisebb halra ment. Megpróbált kirabolni egy hotdog árust. Fegyvert fogott a két dolgozóra, követelte a tárcájukat, a mobiljukat és természetesen a kasszából a bevételt. 

Ám az igazi vígjátékba illő jelenetek csak ezután következtek. Mikor az egyik áldozat átadta a pénzt, felborult a zsíros vödör, ami kisebb ribilliót okozott, minek következtében a pénz egy része elszállt mindenfelé. Terrion Pouncey ezért - ahogy a filmekben látta - az övébe dugta a fegyvert, elkezdte összegyűjteni a földről a pénzt, majd futásnak eredt. 

Szerencsétlenségére a fegyver ki volt biztosítva, és a Maxwell Street Express hotdogstandjának sikeres kirablása után menekülés közben elsült, ám a tolvaj pechjére az akkor még az övében volt, így megsebesítette magát. Mégpedig ott, ahol nem fészkel az agy. (Bár erről egyeseknek egészen más a véleménye.) Írjuk le, a péniszén sérült meg a kivételesen szerencsétlen rabló. Más választása nem lévén, hívta a 911-et, a rendőrök pedig elfogták és kórházba szállították. A pénz, a tárcák, és a mobiltelefonok is visszakerültek jól megérdemelt helyükre, és Terrion Pouncey is minden bizonnyal oda kerül. 

Az évszázad bűnözői

Vlad Tepes
2017.10.12.

B.D. és csapata, a BD Gang, valószínűleg nem Zala megye alvilágának vezető alakjai. A pimasz és csintalan társaság, ugyanis hajnali kettőkor leparkolt Suzuki Swift típusú járművével Miháld mellett, a 138. számú villanyoszlopnál, és nekiállt vizelete szakszerű ürítésének. 

Biztosan nem sokan ismerjük az érzést, mikor legnagyobb megkönnyebbülésünk közepette, feltekintve belebámulunk a térfigyelő kamerába. Ők ezt megélték, és érthető módon roppantul zavarta őket. Ezért első lépésként elfordították azt. Aztán rájöttek, hogy ez rögzíthet, így inkább ellopták, azaz letépték a helyéről és hazavitték. Tán azt gondolták benne van a felvétel? 

A rendőrség viszont könnyen rájuk talált. Vajon hogyan csinálhatták? B.D.-ék még talán most sem tudják.

Azonban mire megtalálták a lopott kamerát is, addigra B.D. és csapata "úgy tönkretették, hogy az üzemképtelen lett, így áfával együtt mintegy 121 ezer forint kárt okoztak az üzemeltető önkormányzatnak."

Naná, hogy szétszedték, hiszen keresték benne a pisilő embereket. De nem találták. Jutalmul most kisebb kárt okozó rongálás vétségével gyanúsítja őket a kanizsai járási ügyészség.

Mondjuk ez a fickó is egy díjnyertes példány. Darwin díjas.

De akinek a hülyékből sosem elég, itt van még pár. (A macskáktól és a kutyáktól elnézést kérek!)

Ezeket a cikkeket olvastad már?