Blogolj!

Kábelháborút vív a temesvári polgármester

Bár személyesen még sosem jártam Temesváron, azt hiszem akadnak néhányan, akik meg tudnak erősíteni abban a meggyőződésemben, hogy alapvetően nem egy ocsmány város. Az interneten néhány kattintással utánajárva megállapítottam, rendelkezik egy-két varázslatos templommal, néhány remek építészeti látnivalóval és takaros parkjai is vannak, ami egy Romániában fekvő városhoz képest egyáltalán nem is rossz teljesítmény.

Nicolea Robu - Forrás: debanat.ro

Van ennek a városnak egy kiváló román polgármestere, aki azonban teljesen máshogy látja szeretett városát. Nicolea Robu urat ugyanis rendkívül zavarják a telekommunikációt elengedhetetlenül elősegítő kábelkötegek, amelyek átívelnek a temesvári utcákon. Azt azért le kell szögeznem, hogy a mai világban már elég sok minden lepusztul ha internetmentesítik és most nem is az otthoni szórakoztatást megteremtő tévé- vagy internetszolgáltatásra gondolok, hanem például olyan banális dolgokra, mint az oktatási rendszer fenntartása, a hivatalok működéséhez szükséges kommunikáció, meg egy-két ilyen apróság.

Robu urat ezzel együtt olyannyira zavarja, hogy ezek a bizonyos kábelek jóval a föld felett szövik át és látják el internettel, valamint kábeltelevízióval a temesvári népeket, hogy felszólítást küldött a helyi szolgáltatóknak annak érdekében, hogy ugyan legyen már szívesek, takarítsák le azokat a föld alá. Ahogy gyakorló turista, úgy hobbikábelbarát sem vagyok, de azt gondolom, ez a művelet azért nem olyan egyszerű. Sok mindent meg kell hozzá szervezni, például azt, hogy mi legyen addig a szolgáltatást igénybe vevő, fizető felhasználókkal, amíg a kábeleket elhantolják és akkor megint csak a legbanálisabb és legégetőbb kérdést vettem elő.

Robu úr viszont nagyon türelmetlen ember hírében áll, képtelen várni, ezért hétfő este fogta magát, felpattant a közterület-fenntartók furgonjára és maga kaszabolt ketté néhány a városon átívelő csúnya, rossz kábelt, megfosztva ezzel a fél temesvári lakosságot az internettől és a televíziótól. Robu úr nagy mártír egyébként, mert az akciónak hála a polgármesteri hivatalt is elvágta az interneteléréstől, de mint mondja, ez az áldozat csak az eszköze volt célja szentesítésének.

Persze, magát egy szemernyit sem érzi hibásnak a kialakult helyzetért, sőt, szerinte egyenesen a szolgáltatók hibája, hogy el kellett vágnia a csúnya rossz kábeleket. Másokat mondjuk elfelejtette megkérdezni arról, hogy akadályozza-e személyes gerillaakciója a munkájukat, mert egy román portál szerint azt a tanfelügyelőséget is levágta a világhálóról, akik ezekben a napokban próbaérettségiztetik a nebulókat, valamint vizsgákat és beiratkozásokat tartanak nekik. Országos szinten. A temesvári iskolások most szégyen szemre pendrájvon kapják meg a vizsgatételeiket a 21. században.

Bár Robu úr mélységesen sajnálja azokat, akik önhibájukon kívül internet nélkül maradtak, de ha nem csak üres ígérgetés, amit a szájával mond, akkor bizony még közel sincs vége a kábelháborúnak. Csak aztán nehogy megtalálja magának az a fránya fázis. Vagy a népharag.

Címkék: Idióta, román

Az év leghülyébb bankrablója

Láttunk már sok idióta bankrablót. De olyat tényleg ritkán, mint a Spitzbergákon. 

Merthogy ez legalább annyira nagy ötlet, mint bújócskát játszani egy tök üres szobában, vagy elrejtőzni egy üvegajtó mögött. Történt ugyanis, hogy bankrabló zsenink úgy határozott, hogy Norvégia legészakibb területén, a Spitzbergákon fog kirabolni egy pénzintézetet. Erről a helyről annyit érdemes tudni, hogy nem éppen egy mediterrán vidék, hanem egy szigetcsoport a Jeges-tengerben, körülbelül félúton Norvégia és az Északi-sarkpont között. Éppen emiatt nem is élnek itt túl sokan. 

De térjünk vissza a történelmet író zsiványra. Mert ezen a sarkvidéki környéken ez lehetett a világtörténelem eddigi első bankrablása. Tudniillik ilyen hülye kevés van, aki egy 2000 fős településen - ami itt a legnagyobb város, Longyearbyen néven -, a világ végén próbál kifosztani egy bankot. Hogy miért? 

Először is. Az alig lakott, gleccserekkel borított, jegesmedvék által lakott területen elég nehéz elrejtőzni a zsákmánnyal. Másodszor. Itt tényleg mindenki ismer mindenkit. Harmadszor. Kizárólag repülővel lehet elhagyni a szigeteket. Arról már nem is beszélve, hogy hősünk délelőtt 10:40-kor fogott akcióba. Ugye mekkora zseni? Ennél már csak az lett volna cifrább, ha udvariasan bemutatkozik a bank pénztárosának és megadja a személyes adatait.

Mindezeket egybevéve nem meglepő, hogy hamar elkapták. Mint kiderült, az illető egy külföldi utazó volt, aki túl sok útikönyvet ezek szerint nem olvasott a repülőn, mert nem nagyon volt tisztában a helyi adottságokkal.

A rendőrség végül elszállította a szigetekről a norvég szárazföldre, Tromso városába. Sajnos a bankrabló kilétéről, nemzetiségéről és az elrabolt összeg nagyságáról nincs információ. 

Tolvaj és nyomravezető egy személyben

Vlad Tepes
2018.03.08.

Sokszor hallottunk már olyan bűnözőről, tolvajról, aki nem éppen az eszéről híres. Nos erre a listára újabb név kerülhet fel, egy olyan autótolvaj, akinél hülyébbet talán nem hordott a hátán a föld.

K. Gábor még 2017. október 13-án 6 óra 30 perc és 15 óra között Pécelen, az Állomás utcából lopott el egy ott parkoló autót. Az ajtaját kifeszítette, majd a járművet a vezetékek segítségével beindította és elhajtott. A helyi lakos a gépkocsi rendszámát eltávolította, majd arra egy másik rendszámot szerelt fel. Eddig úgy dolgozott mint a profi autótolvajok. A hiba ezek után következett.

A jobboldali első sárvédőt átfestette, és feliratokat is karcolt bele. A 35 éves férfi másnap az autót Pécelen a Baross utcában hagyta. Az esetről a gépkocsi tulajdonosa feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozók gyorsan azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akit azon nyomban gyanúsítottként kihallgattak.

Vajon hogy csinálták, hogy oly gyorsan megtalálták?

Ez a szellemi toprongy képes volt szerelmi vallomást karcolni az autóra Ancsának, azt dátummal és aláírással ellátni. De most komolyan? Ehhez mennyire kell hülyének lenni?

Fotó: police.hu

A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsított ellen jármű önkényes elvétele bűntett és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte. 

Elhagyta a feleségét egy román férfi

És még válóperes ügyvéd sem kellett, csupán egy szegedi autós pihenő. Történetünk valós eseményeken alapul.

Általában háromig számolni már óvodában is tudunk. Tehát ha hárman vagyunk, és valaki távozik a társaságból, rögtön kiszámoljuk fejben, hogy itt bizony valaki hiányzik. Nem úgy egy román fiatalember. Aki valószínűleg életében egyetlen könyvet olvasott, és az is kifestőkönyv volt. Ezért itt az "Útmutató román sofőröknek, hogy ne veszítsük el feleségünket a magyar utakon"

Néha a legértékesebb csomagot a legkönnyebb elhagyni.

Képzeljük magunkat a helyzetbe. Román állampolgárságú férfiak vagyunk - ez már ugye alapból elég rosszul kezdődik. Olaszországba készülünk családunkkal. Összepakolunk, indulás előtt szépen átnézzük a holmit, nehogy véletlenül otthon maradjon valami. Pipere, meleg ruha, cigi, instant kávé, gyerek, feleség.

Úgy tűnik minden megvan, indulhatunk. Közöljük a lurkóval, hogy menjen el pisilni, kakilni, mert legközelebb Magyarországon, Szegeden állunk meg pihenni. Közöljük ezt az asszonnyal is a biztonság kedvéért. Ha mindenki készen áll, szálljunk be a kocsiba, adjunk gyújtást és induljunk el.

Amikor mindenki nagy örömére megérkezünk Szeged közelébe, álljunk meg, nyújtózkodjunk egyet, könnyítsünk magunkon. Feleségünket hagyjuk aludni a hátsó ülésen, adott esetben takarjuk is be, hogy nyugodtan aludjon. Amikor kellőképpen átmozgattuk elernyedt végtagjainkat, szálljunk vissza a gépjárműbe és folytassuk utunkat.

...

Román állampolgárságú nők vagyunk. Néhány perce slisszantunk ki férjurunk gépjárművének hátsó üléséről, hiszen egyedül ébredtünk a kocsiban, hát mi mást tehettünk volna, kiszálltunk körülnézni. Ha már így alakult, menjünk el a mosdóba, mossuk meg az arcunkat, nem kell sietni.

Szerencsére mindent a kocsiban hagytunk, telefont, készpénzt, útlevelet, bármiféle személyazonosításra alkalmas okmányokat, így hát nem kell aggódnunk, hogy elhagyjuk.

Lépjünk ki a borongós februári délelőttbe, majd megdöbbenve tapasztaljuk, hogy a férjünk szedte a sátorfáját, fogta a kislányunkat és ott hagyott minket a semmi közepén. Ne essünk kétségbe, stoppoljunk és induljunk el a család után.

A Balaton közelébe érve egy benzinkútról kérjünk rendőri segítséget férjünk megtalálásához.

...

Ismét román férfiak vagyunk. Menet közben észrevesszük, hogy feleségünket több száz kilométerrel ezelőtt, valahol Szeged környékén elhagytuk. Gyorsan vegyük fel a kapcsolatot a román nagykövetséggel és számoljunk be nekik arról, mekkora marhák vagyunk.

Ha minden jól alakul - márpedig mindig, minden jól alakul, hiszen a hülyéknek nagyon szorgos őrangyala van -, családunk tagjai hamarosan egyesülnek a nagykövetség és a magyar rendőrség segítségének köszönhetően a fonyódi autópálya-rendőrségen. Ne kövessünk el még egyszer ilyen kapitális baklövést.

Az útmutató betartása esetén a fent olvasható bonyodalmak elkerülhetőek. További kellemes utat!

Újra együtt a család! - Fotó: police.hu

Címkék: Idióta

Idén is lesz világvége

Vlad Tepes
2018.01.20.

Még meg sem szoktuk, hogy a dátumhoz immár 2018-at kell írnunk, máris jöttek a kényszeres világvége-hívők akik azt állítják, felesleges is megszoknunk, idén úgyis tényleg mind meghalunk.

Ahogy tavaly is több tucatszor, csak most istenbizonyesküsznekmindenreamiszent. Az, hogy tavaly ahányszor megjósolták, és mindig elmaradt, az cseppet sem zavarja őket. Viszont nincs túl sok fantáziájuk, mert még mindig az a rohadt Nibiru, a gonosz megtestesítője, a Planet X okozza nyomorult végünket. Persze ez a planéta már többet késik, mint a MÁV története során az összes vonat. 

Csak ez az égitest egyébként tavaly négyszer irtott ki bennünket, ha nem tűnt volna fel önöknek. Szeptember óta minden hónapban egyszer. 

Természetesen még mindig David Meade (akinek a világon először lett valószínűleg negatív az IQ-tesztje) állítja azt, hogy most tényleg eljött az idő. Aki eddig ahányszor megjósolta, pont ugyanannyiszor ki is magyarázta, hogy miért nem történt meg, aminek meg kellene történnie. Pontosabban egyszer azt is mondta, hogy igazából megtörtént, csak nem úgy

Véleménye szerint a Nibiru az elkövetkező hónapokban egész egyszerűen meg fogja semmisíteni a Földet, ezért ő már neki is kezdett a felkészülésnek. Állítása szerint elképesztő természeti csapásokra és természetfeletti eseményekre kell számítanunk, amelyek a Föld minden pontján katasztrófákat okoznak majd.

"És ennek az egésznek semmi köze a politikához vagy az emberekhez!"

– mondja Mr. Meade a tudós. Majd hozzáteszi, hogy a Jelenések könyvében ezt már rég megírták, ezért tényként kezelhetjük, hogy a világvége eljön és kész, nincs apelláta. 

Állítólag így néz ki a pusztulást okozó Nibiru. Egész pofás kis bolygó. Ha valami ránkzuhan, legalább nézzen ki jól.

A mondás persze úgy tartja: egy bolond százat csinál. A mi idiótánk még csak egynél jár, de ez is pont egyel több mint kellene. Egy tudóstárs, Paul Begley is azt mondja, hogy a naprendszerünk mostanában túl erős aktivitást mutat, ez pedig csakis a Nibiru eljövetelét jelentheti. 

"Az égboltot egyfajta gravitációs erő rázza. Ráadásul mostanra már sokan el tudják képzelni, hogyan is festhet a Planet X. Egy este alatt három különböző ember is küldött nekem rajzokat az elképzeléseiről."

Sajnos ezeket a rajzokat nem tették közhírré. De persze ne bánjuk, majd megnézzük ha ideér. Viszont jó lesz ha éberen szemlélődünk, ugyanis jeleket figyelhetünk majd meg a Napban, a Holdban és a csillagokban. Aztán a nemzetek gyötrődni fognak, és zavarodottá teszi őket az üvöltő, zúgolódó tenger!

Honfitársaim, hátradőlhetünk! Nincs tengerünk ami zúgolódhatna. Esetleg a Balaton, de az nem fog. Maximum a fejünk zsibonghat ettől a sok marhától és az idiótaságaiktól.

Noé és az ő mobiltelefonja

Vlad Tepes
2018.01.15.

Eddig a brit tudósok voltak a szakma igazi idiótái, de (bal)szerencséjükre egy török még rajtuk is túltesz. Új "hülyekirályt" avathatunk.

Yavuz Örnek egy oceanográfus. Tudományos területe, az oceanográfia négy fő csoportra osztható. A geológiai oceanográfia, amely a tengerfenék felépítésének, kialakulásának tudománya, a kémiai oceanográfia a tengervíz kémiai összetételének és tulajdonságainak, valamint a szennyezések hatásainak vizsgálata, a fizikai oceanográfia az áramlások tudománya, az óceánok hatásával foglalkozik az időjárásra és a klímára, végül a biológiai oceanográfia a különböző óceánokban fellelhető életformák tanulmányozását végzi.

Yavuz Örnek, a tudós

Kiváló emberünk viszont az óceánok vallási vetületével is foglalkozik. Azzal az egészen elképesztő elmélettel állt elő a török állami tévében, hogy a Korán és az Ószövetség által is idézett özönvíz előtt Noé telefonon hívta fel a fiát.

Totál logikus, elvégre az írások szerint több száz méteres hullámok voltak, Noét és fiát pedig hosszú kilométerek választották el egymástól, de a Korán azt állítja, mégis beszéltek egymással. Nem is akárhogy! Mobiltelefonon.

Csoda történt? Lehetséges, de szerintünk mobiltelefonon vette fel vele a kapcsolatot.

Képünk egyértelműen illusztráció, nem az acéllemezes és nukleáris változat

Ám itt nem állt meg. Szerinte Noé valóban maga építette a bárkát - eddig stimmel-, de acéllemezekből és nukleáris meghajtással. Mielőtt viszont vitába szállnánk vele, előhúzta kabátujjából a jolly jokert. 

"Tudós vagyok, a tudomány nevében beszélek!"

Vitának helye nincs. Azt azonban megkérdezném tőle, hogy androidos volt-e a készülék vagy Iphone, és melyik szolgáltatónál fizetett elő? Elvégre ha özönvíz során is volt térerő és szolgáltatás, akkor ott tuti az "országos lefedettség".

Jövőhéten következik a gaboni tudóscsoport, akik szentül állítják, hogy Atlantisszal együtt elsüllyedt a mikrohullámú sütő és az LED televíziók első generációja. 

Címkék: Idióta, Tudósok

Egy nagy rakás kaki lesz a divat

Vlad Tepes
2018.01.08.

Hétvégén megkezdődött a 2018-19-es ősz-téli férfidivathét-szezon a londoni férfidivathéttel. Az várható, hogy ismét elég bizarr dolgokat fogunk látni. Elvégre az elmúlt években a nagy divatmogulok úgy gondolták, hogy a férfidivatban ez lesz a követendő trend az elkövetkező években.

Azért izgatottan várom, mikor mondjuk a Lehel téri piacon, vagy Székesfehérvár sétálóutcáján szembe jön egy ilyen valami.Ha jól gondolom, most senki nem kezdte el böngészni az interneten, honnan tudná megrendelni ezeket a csodás öltözékeket. 

De térjünk vissza a londoni férfidivathétre. A Tourne de Transmission nevű márka divatbemutatójáról érkezett az alábbi kép, amely a trendi hajviseletet hivatott bemutatni. Láttunk már madárfészekre hasonlító hajkoronát, de ez most valami egészen káprázatos.

Viszem is a képet a fodrászomnak, hogy ilyen frizurát szeretnék. 

Címkék: Divat, Idióta

Zenerajongó tolvaj

Vlad Tepes
2018.01.05.

Igazán nem panaszkodhatunk, Magyarországon még a tolvajok is kifinomult művészeti érzékkel rendelkeznek. Mi más magyarázhatná azt, hogy Kecskeméten még december 25-én ellopták a  Kéttemplom közön található Kodály Zoltánt ábrázoló, 50 centiméter méretű bronz szobrot?

A szobor, még átadáskor

Amit először tavaly szeptemberben csonkították meg. A Csak tiszta forrásból című bronz műről akkor a tolvajok lecsavarozták Bartók Béla szobrát. Így szegény Kodály Zoltán alakja hónapokig egyedül búslakodott, de karácsonykor Kecskemét szülöttének szobra is eltűnt a róla elnevezett zeneiskola előtti alkotásról.

Most pedig ilyen

És itt látszik, hogy szociálisan érzékeny, a művészetekért rajongó tolvajról volt szó. A szeretet ünnepén nem nézhette tétlenül, hogy Kodály Bartók nélkül szomorkodjon a hidegben, ezért hazavitte. Másrészt mindig jól jön egy bronzszobor otthon, amit fele lehet tenni a tv-készülék tetejére a Miskakancsó mellé. Harmadrészt biztos Kodály nagy rajongóját tisztelhetjük a tolvajban, aki így szerette volna kifejezni, mennyire tiszteli a mestert és életművét.  

G. Ferenc, a rajongó

A kecskeméti nyomozók viszont nem osztották a rajongó lelkesedését, az adatgyűjtés során beazonosították és 2018. január 4-én 17 óra 10 perckor őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 37 éves G. Ferencet. A gyanúsított először tagadta a bűncselekmény elkövetését, majd a mai napon részletes beismerő vallomást tett.

A helyszíni kihallgatás során egy ingatlan udvarán elrejtve megtalálták és lefoglalták a rendőrök az ellopott szobrot. A férfival szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Kecskeméti Rendőrkapitányság.

De a városban nem ez az első szoborlopás, legutóbb 2013-ban a tíz gömbből álló, a Naprendszert 1:3,3 milliárdod kicsinyítésben modellező szoborcsoport 50 kilós Szaturnuszát vitte el két férfi, de egyiküknél a házkutatás során megtalálták az alkotást. Remélem miután megtalálták a város eltulajdonított Szaturnuszát, mostanra a börtönben megtalálták az Uránuszát úr ánuszát is. 

Dr. Kapitány, Amerika Strange

Vlad Tepes
2018.01.02.

Egy spanyol műveltségi vetélkedőben az egyik játékos új szintre emelte a "Nem lát a szemétől!" mondást.

Történt ugyanis, hogy a vállalkozó szellemű delikvens roppant nehéz kérdést kapott. "Mi Steve Rogers titulusa a Bosszúállókban? Doktor, úr vagy kapitány?"

Tudom, van akinek ez nehéz kérdés, mert nem éppen ő a célcsoportja a mozikban nézettségi rekordokat döntögető Marvel képregényadaptációk egyike sem. Ám a fiatalember éppen az a korcsoport, akinek még bőven megfordulhatott a kezében egy képregény, vagy netalántán még valamelyik filmet is látta. 

Viszont benne van a pakliban, hogy mindezek ellenére még csak minimális szinten sem mélyedt el ebben a világban, aminek viszont tökéletesen ellent mond a ruházata. Merthogy derék Alberto barátunk a pólóján hordozta a helyes választ, hiszen Steve Rogers, más néven Amerika Kapitány díszelgett a mellkasán. Ezek után mit válaszolt ez a derék ember?

Ruhát vehetsz, de stílust észt azt nem. 

Randiguru Negatív

Vlad Tepes
2017.10.22.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kérdőjel alakú valóságshow-győztes. Ugye kitalálták kiről van szó.

Mondom én, hogy kérdőjel!

Nos ez a görög származású  valami - kicsit sem Isten -, néha előbújik barlangjából és olthatatlan vágyat érez a szereplésre. Most éppen eszébe jutott, hogy rég volt nővel. Ezért hirdetést adott fel a közösségi oldalon.

Hétvége Alekosszal.

Gosztola Hegyen állomásozom a hétvégén.

Ehhez a programhoz keresek Hölgytársaságot! Amit ajánlok:

  • Leutazás, velem.
  • Teljes ellátás, vendégházban.
  • Pálinkázás, kiváló minőségben.
  • Zene, bulihangulat.
  • Péntek szombat lent, vasárnap hazautazás.

Az éjszakákat, értelemszerűen velem töltenéd.

Ehhez a kikapcsolódáshoz keresek 20-tól, 45 éves korig, Hölgyet.

Ha valaki úgy gondolja, hogy szívesen részt venne és csatlakozna, kérem, privátban írjon. [...] Kérem, hogy a komolytalan megkereséseket mellőzzük. Csak komoly szándékú érdekel.”

Visszautasíthatatlan ajánlat. De attól, mert ő úgy beszél, mint aki folyton, hosszú másodpercekig keresi a következő szót, ami szerinte a mondatba illik, nem kéne mindenhová vesszőt írnia. "Leutazás, velem. Teljes ellátás, vendégházban. Pálinkázás, kiváló minőségben. (Ezt a mondatot eleve nem értem!) Zene, bulihangulat. Az éjszakákat, értelemszerűen velem töltenéd."

Ez, teljesen, hülye. Reméljük soha nem akar hírolvasó lenni, mert mire beolvassa, addigra már rég az archívumban lenne a helye.

De legalább nem válogatós. "Ehhez a kikapcsolódáshoz keresek 20-tól, 45 éves korig, Hölgyet."

A hölgyek viszont igen. Mert ha hiszik, ha nem, végül kútba esett a randi. Az érdi pincelakó eltávolította a bejegyzést, sőt már azt is, amiben kijelentette, nem járt szerencsével. Pedig gondolom a hozzászólások között akadhatott néhány gyöngyszem.

A végén nincs tanulság, csak egy megállapítás, Nagy Alekosz egyértelműen Randiguru Negatív.

Címkék: Idióta, Orvosi eset
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?